Annonce
Fredericia

Millioner sat af til fritidsaktiviteter: Unge skal være medforfattere til forsinket politik

Blandt de aktiviteter, som sidste år blev finansieret af kommunens coronamidler, var en pumptrack-bane ved Ungdommens Hus. Der vil også i 2021 være midler til aktiviteter, som de unge gider. Arkivfoto: Dorte Brandsen
I 2020 skulle møder og aktiviteter have inddraget unge, forældre og medarbejdere i at skrive en fritidspolitik for Fredericia. Det fik corona sat en stopper for, men nu går arbejdet i gang.
Annonce

Fredericia: I sidste års budget var fritidsområdet et fælles omdrejningspunkt for det samlede byråd. Det er det stadig.

Faktisk skulle fritidspolitikken allerede have været på plads og i fuld gang med at blive udmøntet, men coronaen spændte ben for den. Men nu skal det være. Politikerne i børne- og skoleudvalget forventer i næste uge at kunne præsentere en tidsplan, oplyser udvalgsformand Ole Steen Hansen (S).

Det er over et år siden, at økonomiudvalget godkendte en procesplan for fritidspolitikken, hvor det var planen at indkalde til møder og aktiviteter i foråret 2020. Men coronarestriktionerne stoppede forløbet, og siden er fritidspolitikken blevet flyttet fra økonomiudvalget til fagudvalget for børn- og skoleområdet.

- Med en ny fritidspolitik ønsker vi at styrke børne- og ungefællesskaberne. Her spiller fritidsinstitutionerne og ungemiljøerne en vigtig rolle, for det er her, at børn og unge har mulighed for at udvikle kompetencer og får succesoplevelser gennem selvvalgte aktiviteter og projekter med god støtte og hjælp, siger Ole Steen Hansen.

Annonce

Penge her og nu

I det nye budget blev der blandt andet frigjort 1,35 mio. kroner til konkrete aktiviteter og tiltag for byens unge. Udgangspunktet blev de gode erfaringer fra Sommer i Fredericia.

"Pengene og aktiviteterne skal følge de unges interesser. Og der skal være plads til alle. Det er det, de unge og vores medarbejdere efterspørger", fremgik det af budgetbeslutningen.

Ungebyrådet fik specifikt 100.000 kr. til at indfri konkrete ønsker. Pengene blev brugt i 2020 til indkøb af skraldespande til strandene omkring Fredericia, så det bliver lettere at komme af med affald og grilludstyr, investering i grej og vandsport samt til indkøb af grilludstyr til Ungdommens Hus.


Det er vigtigt, at vi får skabt et godt afsæt for udviklingen af fritidsområdet, og det gør vi bedst ved at inddrage og lytte.

Cecilie Roed Schultz (Enhedslisten)


Nu ser udvalget frem til at få udarbejdet en konkret fritidspolitik, hvor de unge i høj grad skal inddrages.

- Det er vigtigt, at vi får skabt et godt afsæt for udviklingen af fritidsområdet, og det gør vi bedst ved at inddrage og lytte. Fritidspolitikken går på tværs af flere fagområder, politikker og udvalg og involverer medarbejdere, forældre, børnene og de unge selv. Jeg ser derfor frem til en proces, hvor vi sammen skal løfte fritidsområdet, siger Cecilie Roed Schultz, næstformand for børne- og skoleudvalget.

Fredericias nye fritidspolitik går på tværs af flere fagområder og udvalg. Sundhedsudvalget, kultur- og  idrætsudvalget samt uddannelsesudvalget vil derfor også blive taget med på råd i udarbejdelse af fritidspolitikken.

Sejlads på subboards i kanalerne og på Lillebælt var af de ungdomsaktiviteter, der blev modtaget med begejstring fra de unge. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Forår og lysere tider på vej

Annonce