Annonce
Fredericia

Millioner sat i spil: Handicapformand håber på rampe til badning

I samarbejde med Dansk Blindesamfund har Fredericia Kommune etableret det særlige badeanlæg Havfruefløjterne. Det får ros fra handicapformand, men han håber også, at der ud af de mange ekstra anlægsmillioner kan findes penge til at kørestolsbrugere kan få en badetur på Østerstrand. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Når kommunen har den store tegnebog fremme i øjeblikket, så håber formand for handicaprådet Nicklas Andersen, at der kan findes penge til en rampe på Østerstrand, så kørestolsbrugere kan komme i vandet. Lars Ejby Pedersen, formand for senior- og handicapudvalget, udelukker det ikke. Reklamering for handicapadgang blev fjernet.

Fredericia: Når Østerstrand bliver forsynet med led-lys og lamper for 3,5 mio. kroner, håber formand for Fredericia Handicapråd Niclas Andersen, at der også kan findes penge til en rampe, så kørestolsbrugere kan få adgang til Lillebælt.

- Der bliver lige nu brugt mange anlægsmillioner, og i min verden burde det ikke være så kostbart eller svært at anlægge en rampe, så alle kan få adgang til at bade ved Østerstrand, siger Niklas Andersen.

Byrådet har netop lånt 251 mio. kroner til at fremskynde anlægsinvesteringer, ligesom Niclas Andersen påpeger, at der i budget 2020 blev vedtaget en pulje på en million kroner til at sikre tilgængelig for alle.

- Den pulje kan måske også komme i spil til at opfylde vores ønske, siger Niklas Andersen.

Der bliver lige nu brugt mange anlægsmillioner, og i min verden burde det ikke være så kostbart eller svært at anlægge en rampe, så alle kan få adgang til at bade ved Østerstrand.

Formand for handicaprådet i Fredericia Niklas Andersen

Mens der bygges

I øjeblikket er entreprenørerne ved at lægge sidste hånd på renoveringen af cirkelbroen, og Niklas Andersen foreslår, at man udnytter det og får etableret rampen til kørestolsbrugerne.

- Når de alligevel er i gang ved badebroen, så kunne det måske være nemt at udvide projektet, siger han, men det afviser formand for miljø- og teknikudvalget.

- Det er ikke bare lige at udvide det projekt. Det er en renoveringsopgave, som er nøje beskrevet, og hvis den skal udvides, så skal der både laves et projekt og et udbud, vurderer Christian Bro, som aldrig er blevet konfronteret med ønsket personligt. Kun via medierne.

Skal projektet gennemføres, vil udvalgsformanden også mene, at det skal ske via tilgængelighedspuljen.

- Og den ligger i senior- og handicapudvalgets regi, konstaterer han.

Udvalgsformand for senior- og handicapudvalget Lars Ejby Pedersen (S) vil ikke afvise muligheden for en løsning.

- Men jeg kan ikke udtale mig om, hvorvidt det kan realiseres, før vi har haft en grundig drøftelse af ønsket i både udvalget og med handicaprådet, lyder meldingen fra Lars Ejby.

Annonce

Kørestol men ingen rampe

Ønsket om en rampe har været rejst tidligere, og Niclas Andersen har kunnet konstatere, at Fredericia Kommune har gjort reklame for let adgang til stranden for alle.

- Der stod endda en kørestol, man ifølge Visit Fredericia kunne låne, så man let kunne komme i vandet. På hjemmesiden påpegede man, at Østerstrand er handicapvenlig med handicaptoiletter og adgang til at låne kørestolen. Kørestolen var der, men det hjælper jo ikke, når der ikke er en rampe til at køre ned i vandet, siger Niklas Andersen.

Han gjorde Visit Fredericia opmærksom på problemstillingen, og man har ændret formuleringen på hjemmesiden.

- Det er selvfølgelig fint, men det ville være endnu bedre, hvis der blev fundet en løsning, så man rent faktisk kunne rose sig af at være en handicapvenlig strand. Der er etableret en badesnegl for synshandicappede, og det er rigtig flot. Nu mangler man bare lige det sidste, siger Niklas Andersen.

I bl.a. Aarhus Kommune er der anlagt en badebro med tilhørende lang rampe, så kørestolsbrugere kan komme i vandet. Andre steder er en lift installeret ved badebroen.

Ved en stor vandevent i Kanalbyen sidste år var der fokus på handicappedes muligheder for at komme på vandet. Her blev der også stillet skarpt på ønsket om en badelift eller anden adgangsmulighed til Lillebælt.

Østerstrand blev fremhævet for at være handicapvenlig med adgang til lån af kørestol. Det er nu fjernet fra Visit Fredericias hjemmeside. Niklas Andersen håber meget, at der tages initiativ til, at Østerstrand kan blive en af det begrænsede antal badestrande, hvor alle kan få en badetur. Screenshot/Niklas Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce