Annonce
Fredericia

Millioninvestering sender håndboldarena i superliga

Indtil det sidste blev der puslet om små og store detaljer. Foto: Yilmaz Polat

Fredericia Idrætscenter siger velkommen til gæsterne med loungemøbler, barområde og storskærme, og Fredericia Håndboldklub har fået et halanlæg, som indeholder alt det bedste og lidt til fra håndboldarenaer i Danmark.

Fredericia: Små 50 mio. kroner kroner har Fredericia Kommune skudt ind i nyt indgangsparti til Fredericia Idrætscenter samt en total opgradering af hjemmebanen for Fredericia Håndboldklubs herrer og kvinder i 1. division.

36 mio. kroner er brugt på indgangsparti, en helt ny lounge på 1. sal til VIP-gæster og konferencer, administrations- og kæmpe klublokale til Fredericia Håndboldklub. Resten er brugt på opgraderingen af hal 1 fra varme under det blå halgulv til fire-dobbelt skærm i loftet, til nye sorte sæder, skjult ventilation og meget andet.

- Vi får nogle helt suveræne rammer for klubben, og det er nærmest usammenligneligt med det gamle. Samtidig synes jeg, at vi i hallen bevarer intimiteten med spillerne, fordi der "kun" er plads til 2350 tilskuere. Og så får vi et VIP-område med fuld udsigt over banen. Det er simpelthen ikke set bedre andre steder herhjemme, siger en begejstret formand for Fredericia Håndboldklub Bent Jensen, som ikke har det fulde overblik over, hvor mange midler FHK selv kommer til at bruge på indretningen af klubbens faciliteter.

Klubben skal selv betale for indretning af de mange kvadratmeter, de lejer sig ind i hos Fredericia Idrætscenter.

Annonce

Knap 50 mio. kroner i spil

Det har taget godt et år at opføre nyt indgangsparti og lave en total renovering af FHK's hjemmebane THansen Arenaen.

CJ Anlæg vandt opgaven som hovedentreprenør. MOE har været rådgiver på projektet, som arkitekt Thomas Thomsen har ført til dørs.

Prisen for tilbygningen er ifølge ejendomsafdelingen endt på 36 mio. kroner.

Renoveringen af hallen har kostet omkring 12 mio. kroner.

Det endelige byggeregnskab er ikke gjort op.

Der bliver plads til 2350 tilskuere i hallen. 2228 stole og ståpladser samt 122 balkonpladser.

Halgulvet er blevet erstattet af et helt nyt gulv, hvor der er indlagt varme. Det er imidlertid ikke nødvendigt at have i brug endnu, for temperaturen i hallen skal gerne være omkring 19 grader, og det udfordrer, når sommervejret fortsætter udenfor. De gamle orange stole er forvandlet til sort. Foto: Yilmaz Polat

Ønsker og økonomi

De mange millioner har betydet en slående forskel mellem både det gamle indgangsparti og den gamle gulstenshal, hvor man som et opfriskningsforsøg i 80'erne tilførte turkis og lilla på betonsøjlerne, som kontrast til de orange sæder til den nu hvidmalede led-oplyste hal 1 med det kongeblå halgulv.

- Vi har gennemført tilbygningen og været gennem hele hallen for at få den opdateret, og jeg synes, at det er blevet rigtig godt, siger Ole Nørgaard, leder af ejendomsafdelingen i Fredericia Kommune og den, der har været bygherren - kommunens - tilsynsførende på det store projekt.

Han har sammen med repræsentanter fra FHK og Fredericia Idrætscenter lagt linjerne for, hvordan tilbygningen og renoveringen skulle ende med at fremstå.

- Der har været mange ønsker, som vi har skullet få til at gå op, og det er lykkedes. Der har været ganske få ting, som vi ikke har kunnet opfylde, fordi vi også har haft en økonomisk ramme, der skulle passe, siger Ole Nørgaard.

Store skabe til førsteholdenes spillere i både herre- og damerække står klar til at få sat navn på og blive taget i brug. Omklædningsrummet er forsynet med storskærm, så spillere og trænere i pausen kan drøfte detaljer. Foto: Yilmaz Polat

Spillerforhold i særklasse

På ønskesedlen fra FHK har været faciliteter, der kan matche ambitionen om at spille på højeste niveau. Og et kig i holdenes kommende omklædningsfaciliteter viser, at der er kræset for spillerne. Hos både herrer og damer kan spillerne følge på storskærm, hvad der sker i hallen og gense sekvenser fra kampene i pausen.

Helt så fint er det ikke hos modstanderholdene, hvor skabe er erstattet af knagerækker og skærmene er "glemt".

Et stort motionsrum alene til FHK med topmoderne maskiner og masser af håndvægte ligger også i kælderniveau og alene med adgang til FHK.

Målsætningen for FHK er at spille i bedste række og deraf følgende tv-tid. Rådgiverne har derfor også rådført sig med TV2 om at få de optimale lysforhold til tv-transmissioner.

Særligt indbudte gæster kan tage plads i VIP-pladserne på balkonen. De er forsynet med glasvæg ud mod halgulvet, så der er fuldt udsyn til spillet på banen. Foto: Yilmaz Polat

Høj kvalitet

Med høje ambitioner følger også ønske om at tilgodese sponsorer. De kan få plads på 1. sal i tilbygningen, hvor et nyt loungeområde er smeltet sammen med hal 1.

Det har skullet tilfredsstille både Fredericia Idrætscenter og FHK, som til hjemmekampe lejer sig ind i loungen til afvikling af VIP-arrangementer før kampen. Gæsterne kommer til at sidde godt i matsorte Pato-stole fra Fredericia Furniture og matchende borde.

- Vi valgte en lidt bedre stol med armlæn af hensyn til, at loungen gerne skal kunne lejes ud til virksomheder og konferencer, når der ikke spilles håndbold, siger Ole Nørgaard.

I de to såkaldte Sky Boks-rum med glasvægge ud mod loungen og ind mod hal 1 er der opgraderet yderligere på møblerne, og planen er, at de to rum kan sættes til salg til sponsorer eller andre interesserede.

Lyd, lys og andre tekniske forhold er blevet opgraderet til 2018-niveau. En stor kube i midten af loftet kommer til at vise kampen via kameraer placeret rundt i hallen. Optagelserne kan træneren hente ned på iPad, så det er muligt at fryse enkelt-situationer og foretage justeringer udfra det under kampen. Foto. Yilmaz Polat

122 balkonpladser

Den nye lounge skal supplere den eksisterende lounge i Fredericia Idrætscenter. Begge får navnet ADP Lounge, og den nye er udstyret med et fuldt køkken, som dog i første omgang vil være anretterkøkken af madleverancer fra Café Fic.

Uden for glasdøren er der adgang til hallens VIP-pladser. Der er plads til 122 på balkonen.

- Der er plads til 300 gæster i loungen, så resten må sætte sig ned på tilskuerpladserne i hallen, siger Ole Nørgaard.

Og det går såmænd også, for også i hallen er stolene opgraderet. Det gælder også udskiftningsbænken, hvor der er skaffet ekstra plads til spillere og trænere. De vil løbe på banen i et show af lys og lyd, som har været en af de ekstra tilføjelser ved renoveringen.

Et motionsrum alene til FHK-spillere er der blevet plads til. Det lejes ud til FHK, som selv har stillet redskaber og vægte klar til spillerne. Leder af kommunens ejendomscenter Ole Nørgaard har været i tæt dialog med både FHK og FIC for at få ønsker og økonomi til at nå sammen. Foto: Yilmaz Polat

Rammer budgettet

Hovedentreprenør CJ Anlæg har været under pres for at blive klar, og det allersidste bliver ordnet efter onsdagens indvielse.

- Vi har lidt udenomsarealer, som stadig mangler, og det har de frist til den 15. september at blive klar med, siger Ole Nørgaard, som har fulgt ejendomsafdelingens ambition om at blive klar til tiden, i den ønskede kvalitet og til den budgetterede pris.

- Og det holder vi. Det har været nødvendigt med tillægsbevillinger undervejs, men vi kommer stort set til at ramme, forventer jeg.

En af de ekstra udfordringer for både tid og økonomi viste sig at være at få de to haller til at smelte sammen.

- Vi troede, at de søjler, der bærer hal 1, også ville kunne bære tilbygningen, men det viste sig ikke at være tilfældet. Det betød, at vi måtte supplere de eksisterende søjler med stålkonstruktioner, siger Ole Nørgaard om det dyre ekstraarbejde.

Ole Nørgaard kan nyde udsigten fra toppen af det nye indgangsparti. Han har arbejdet med det nye adgangsparti og renoveringen af THansens Arenaen, siden byrådet i 2016 besluttede, at der skulle skydes millioner i at opgradere idrætscentret. Arkitekt Anette Billund satte streger på udbudsmaterialet, mens arkitekt Thomas Thomsen har fulgt det til dørs som husarkitekt hos hovedentreprenøren CJ Anlæg. MOE har været rådgiver på hele projektet. Foto: Yilmaz Polat
FHK's 8. mand hang klar til at gå på banen onsdag aften, hvor der blev fløjtet op til første rigtige kamp i arenaen. Foto: Yilmaz Polat
Indgangspartiet til Fredericia Idrætscenter er blevet mange gange større og gemmer på et helt nyt loungeområde, bar og cafe-møbler samt klubfaciliteter til FHK. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce