Annonce
Erhverv

Milliontilskud til de små: Genstartsprojekt har hjulpet mange mindre virksomheder

- Alle vores projekter har fokus på viden, som virksomhederne skal tage til sig, så det kan øge deres konkurrenceevne, siger administrerende direktør Thomas Hofman-Bang. Foto: industriens Fond
Industriens Fond har med rekorduddelinger for 332 millioner kroner støttet projekter, der skal forbedre virksomhedernes konkurrenceevne.

/

ERHVERVSSTØTTE. Sax Lift A/S i Vejen var for et år siden en af de mange, mange mindre danske eksportvirksomheder, som blev ramt på pengepungen, da corona-pandemien lukkede markedet i 20 europæiske lande ned fra den ene dag til den anden.

Sax Lift, der producerer løfteborde, mobile løfteborde og specialløsninger fik som 3000 andre danske virksomheder gratis hjælp af Industriens Fond til at forbedre konkurrenceevnen. Det skete via et genstartNU-projekt.

Annonce

I alt fik SMV'erne mere hjælp end nogensinde før af fonden med rekorduddelinger for 332 millioner kroner til projekter, der forbedrer deres konkurrenceevne - de tidligere år har det været op til 250 millioner kroner.

Ekstraordinær støtte

Fondens administrerende direktør, Thomas Hofman-Bang, har oven på den succesrige hjælpeaktion da også svært ved at få armene ned.

- Industriens Fond er en unik institution i det danske samfund, vi er nok den største private aktør, der arbejder for at fremme danske virksomheders konkurrenceevne.

Vi agerer op mod et offentligt erhvervsfremmesystem og leverer en betydelig indsats i form af mange forskellige produkter, der alle sigter mod at hente viden for danske virksomheder,

Det gør vi håndgribeligt med støtten – i 2020 altså ekstraordinært på 332 millioner kroner på grund af corona. Målgruppen er de SMV’ere, som har udviklingspotentiale, og som jo udgør rygraden i den erhvervsstruktur, vi har i Danmark.

Rådgivning for millioner

Industriens Fond har siden genstartNU.dk blev lanceret i april 2020 ydet økonomisk støtte til, at flere end 50 rådgivningsvirksomheder kan bringe deres viden og kompetencer i spil hos danske virksomheder, der er påvirket af coronapandemien.

Industriens Fond støtter en lang række rådgivningsforløb, der er karakteriseret ved at yde konkret virksomhedsnær hjælp med meget kort aftræk.

Flere end 2000 virksomheder har benyttet sig af hjælpen, hvor emner som afsætning, kunderelationer, produktionsoptimeringer og forsyningskæder står højt på dagsordenen. Forløbene har resulteret i en række virksomhedscases med læringspunkter og key takeaways.

Det er desuden muligt at kontakte de mange andre rådgivningsinitiativer, som har modtaget støtte. Læs mere på www.genstartnu.dk

Alle vores projekter har fokus på viden, som virksomhederne skal tage til sig, så det kan øge deres konkurrenceevne, og ellers alt er der fokus på alt efter entrepreneurship, digitalisering, innovation, ny teknologi osv., siger Thomas Hofman-Bang.

- Vi har ti hovedindsatsområder, og så kom coronaen til som nummer 11 i 2020. Vi har 124 projekter i gang, og det er en enorm videnskabsmuskel.

Baggrunden for genstartNU-kampagnen var et fokus på at understøtte erhvervslivet i en ufrivillig pause. Den skulle virksomhederne udnytte og gøre en ekstraordinær indsats. Vi leverede varme hænder – ikke penge, men hjælp og inspiration.


Vi agerer op mod et offentligt erhvervsfremmesystem og leverer en betydelig indsats i form af mange forskellige produkter, der alle sigter mod at hente viden for danske virksomheder.

Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør, Industriens Fond


Saxlift kunne snildt have gennemført sit projekt med en konsulent og fundet penge til det, men havde nok ikke fået det gjort, hvis vi ikke havde givet et skub og fjernet alle barrierer. Dansk Industri, Dansk Erhverv og Dansk Byggeri har været med til at skubbe til virksomhederne. Det var praktisk og agilt det, de gjorde. De gik i kødet på det med det samme.

Fremtidsperspektivet er at skabe så meget viden som muligt. Derfor sætter vi 40 projekter i gang om året med en løbetid på 2-4 år, pointerer Thomas Hofman-Bang.

https://modules.wearehearken.eu/jfm-erhvervplus/embed/7330.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Fredericia For abonnenter

Udvalgsformand og Shell-ansat siger fra over for Byrgesen: Jeg er ikke inhabil - og dét ved han godt

Annonce