Annonce
Navne

Mindeord

Forhenværende amtsborgmester Otto Herskind Jørgensen skriver mindeord om Palle Lund, København, der er død 67 år gammel.

Palle Lund, der blev begravet lørdag 16. februar, var i perioden fra 1996 til 2006 amtsdirektør i Vejle Amt.

Som amtsborgmester arbejdede jeg godt og tæt sammen med ham, både i de første år, da nye, store opgaver kom til, og i de sidste, da kommunalreformen og amternes nedlæggelse skulle gennemføres.

Palle Lund var en klog rådgiver og en uhøjtidelig moderne leder, der skabte tillid, respekt og arbejdsglæde omkring sig. Venlig, men med markeret krav om ordentlighed og kvalitet fik han videreudviklet en enestående samarbejdskultur i amtets personale og i forhold til kommuner og erhvervsliv. Han kunne lide mennesker i deres mangeartethed og fik derfor andre til at udvikle sig, blomstre og tage ansvar.

Nedlæggelsen af Vejle Amt oplevedes som uretfærdig, men Palle Lund undgik selv - og sørgede for at amtets personale undgik - at blive grebet af mismodig undergangsstemning. Han har en meget stor del af æren for, at "amtets folk" gik ind i nye tider og nye opgaver med forvisning om at "have gjort det godt" - og derfor med mod på at udvikle sig videre i nye rammer.

Mange kommer nu ved hans alt for tidlige død til at smile ved tanken om de gode år sammen med ham. Han var en god arbejdsfælle, en god ven og en varm og god familiefader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce