Annonce
Navne

Mindeord om Otto Schachner: Han har lagt navn til en gade i Kina

Otto Schachner fotograferet foran OS - det tidligere Otto Schachner A/S - på Prinsessens Kvarter for fire år siden. Arkivfoto: Mette Mørk

Fredericia/Middelfart: Personalet hos Otto Schachner ApS har indsendt disse mindeord om Otto Schachner, der gik bort 28. juni:

Det er med stor sorg, vi har modtaget meddelelsen om, at firmaets grundlægger, Otto Schachner, er død i sit hjem i en alder af 98 år.

”OS”, som han ofte svarede, når vi ringede til ham, grundlagde virksomheden tilbage i 1946 i København, men efter ganske få år flyttede han produktionen til Fredericia, hvor virksomheden siden 1953 har haft sit faste tilholdssted.


Denne fremsynethed har medført, at virksomheden fortsat nyder stor respekt rundt om i verden, hvor navnet Otto Schachner er forbundet med kvalitet og ordentlighed.

Mindeord fra personalet hos Otto Schachner ApS


Otto Schachner startede som garver af læder og førte håndværket videre til at blive handskemager i en meget tidlig alder. Med Otto Schachner i spidsen blev han og virksomheden pionerer indenfor udvikling og produktion af arbejdshandsker i høj kvalitet. Produktionen i Fredericia voksede støt igennem årene og havde på sit højeste mere end 110 arbejdspladser med syning og produktion af arbejdshandsker Virksomheden har udviklet sig markant igennem tiden, men selv i dag udgør arbejdshandsker fortsat mere end 40 procent af den samlede omsætning.

Igennem årene fortsatte Otto Schachner med at udvikle specialhandsker til mange forskellige formål, og altid var det med sans for detaljen og de rette kvaliteter. I 1968 var fremsynet stort, da han drog til Kina for at etablere produktion og lære kineserne at fremstille arbejdshandsker af høj kvalitet. Denne fremsynethed har medført, at virksomheden fortsat nyder stor respekt rundt om i verden, hvor navnet Otto Schachner er forbundet med kvalitet og ordentlighed. Respekten for personen kom i 1999 til udtryk, da en gade, ”Otto Schachner Street” blev navngivet og indviet i Guandong-provinsen i Kina.

Annonce

Fulgte stadig med

Otto Schachner var i alle årene en meget opmærksom arbejdsgiver for hele sit personale, og hans omsorg og interesse medførte stor respekt og sympati helt frem til det sidste.

Efter et generationsskifte overtog sønnen Niels Otto Schachner den fortsatte drift af virksomheden, og Otto Schachner satte sig for bordenden som bestyrelsesformand - stadig med stor indsigt og engagement helt frem til virksomheden blev solgt i 2010.

I mange år efter salget kiggede han ofte forbi firmaet på Kaltoftevej i Fredericia med stor interesse for virksomhedens fortsatte udvikling, og det var helt naturligt, at det var ham, der skulle tage det første spadestik, da virksomheden skulle etableres på en ny og større adresse på Prinsessens Kvarter i Taulov i 2015.

Helt frem til afslutningen var der ofte et telefonopkald med ordene ”OS her”, som bare lige skulle høre, om det fortsat gik godt i firmaet.

Et storslået menneske har fået fred.

Æret være Otto Schachners minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Annonce