Annonce
Fredericia

Minister laver hjælpepakke til genbrugsbutikker: Det betyder ikke færre penge til varmestuen, lover udvalgsformand

Kirkens Korshærs varmestue i Danmarksgade kan holde åbent resten af 2021. Foruden at Fredericia Kommunes økonomiudvalg fandt 185.000 kroner, har social- og ældreministeren fundet 50 millioner kroner til en pulje, som genbrugsbutikkerne kan søge hjælp fra.  Foto: Henrik Juel Skovrider
Der er lavet en pulje på 50 millioner kroner, som blandt andre genbrugsbutikker kan søge til driftstab under nedlukningen. Blandt andre varmestuen i Fredericia har været afhængig af indtægter fra Kirkens Korshærs genbrugsbutikker rundt om i Danmark.

Fredericia: Med opbakning fra Folketinget opretter social- og ældreminister Astrid Krag (S) en pulje på 50 millioner kroner til sociale civilorganisationer og socioøkonomiske virksomheder.

Pengene skal blandt andet bruges til at kompensere de genbrugsbutikker, som har mistet indtægt på grund af restriktioner og nedlukning.


Varmestuen holder åbent. Det skal der ikke være usikkerhed om.

Peder Tind, udvalgsformand


Netop nedlukning af genbrugsbutikker har givet en række varmestue over hele landet problemer, da indtægterne herfra blev brugt på at drive varmestuerne - deriblandt Kirkens Korshærs Varmestue i Danmarksgade.

Annonce

Økonomiudvalget gav også penge

Selvom der nu er mulighed for at søge en hjælpepakke, får det ikke direkte betydning for varmestuen i Fredericia, da kommunens økonomiudvalg for nylig besluttede at sende 185.000 kroner til Danmarksgade for at sikre driften resten af året. Alternativet havde været lukning af varmestuen, som besøges af socialt udsatte.

- Det vil ikke påvirke bundlinjen for varmestuen, men det kan måske få betydning for mellemregningerne. Det kommer ikke til at rokke ved, at varmestuen holder åbent. Men der bliver selvfølgelig ikke dobbelt op på beløbet, hvis der kommer penge fra hjælpepakken, så derfor kan der blive nogle mellemregninger, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Annonce

Ansøgningspulje på vej

Det var et enigt økonomiudvalg, der stod bag tilskuddet til varmestuen, som dermed blev sikret at holde åbent. Det, slår Peder Tind fast, er det vigtigste for kommunen.

- Varmestuen holder åbent. Det skal der ikke være usikkerhed om, siger han.

Socialstyrelsen vil inden længe melde ud om en ansøgningspulje. Organisationer og de socialøkonomiske virksomheder kan søge om tab, de har haft under nedlukningen fra 9. december 2020 til 28. februar 2021.

- Det er afgørende, at vi holder fast i indsatserne for de allermest udsatte i vores samfund. Det er helt nødvendige tilbud, som hjælper udsatte børn og sårbare familier og giver mennesker et måltid mad, en seng at sove i og socialt samvær. De sociale organisationer har gennem hele krisen gjort en enorm forskel for de mennesker, som er dobbelt sårbare i en krisesituation, udtaler social- og ældreminister Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia udvider koncerndirektionen: Kommunen er dermed tilbage på en fire-mands direktion

Annonce