Annonce
Danmark

Minkavler flytter produktionen: Vil avle videre i Grækenland

Arkivfoto: Lars Juul

Flemming Egebjerg Madsen har sammen med sin kone lejet en plads hos en græsk minkavler, hvor de til næste år kan have mellem 1.500-2.000 tæver. Derudover kommer parret til at have en produktion på op til ca. 10.000 minkskind, som de græske medarbejdere skal stå for.

- Vi har en mulighed for at starte op hos nogen nede i Grækenland, og så vil vi prøve at se, om vi kan få fat i den vaccine, der er fremstillet, så vi kan få dyrene vaccineret dernede, siger Flemming Egebjerg Madsen til Radio4.

Flemming Egebjerg Madsen har to farme nord for Varde, hvor der indtil for nylig var minkavl. Han har tidligere solgt omkring 2000 mink til den græske minkavler, og det er i den forbindelse, at han nu får en mulighed for at starte op igen.

- Minkene i det område er testet på de samme vilkår som herhjemme, og der er ikke sygdom i minkene dernede nu. De tror ikke på, at der er så stor risiko i den mutation i forhold til, hvad vi har risikovurderet det til herhjemme, så de sætter farmene i karantæne i stedet, siger Flemming Egebjerg Madsen til radio4.

- Jeg tror på, at der i løbet af meget kort tid er vacciner både til dyrene og til mennesker.

Herunder kan du høre mere fra minkavler Flemming Egebjerg Madsen, da Radio4 Morgen havde ham igennem til en snak. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Debat For abonnenter

Dagens leder: Nu skal vi støtte de genåbnede

Annonce