Annonce
Navne

Minksagen: Hvornår får vi almindelige danskere hele sandheden at vide?

Ole Lund. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Igen er vi helt almindelige danskere vidner til, at minkskandalen udvikler sig skandaløst, og man kan jo godt tænke: Hvornår er nok nok?

Forleden blev nu tidligere fødevareminister Mogens Jensen ofret på det politiske skafot og måtte lide den tort at gå planken ud og lade sig afskedige, selvom ingen vel er i tvivl om, at den gode Mogens Jensen næppe alene havde truffet beslutning om at aflive alle mink i Danmark og dermed udslette erhvervet i Danmark.

Nu er vi vidne til, at landets sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har fået en næse for sin håndtering af sagen, og en næse er jo i den grad en irettesættelse fra Folketinget om, at det, som er foregået, ikke er i god orden for håndtering af erhvervet som minister.

Dramaet og skandalen eskalerede til nye højder ved samrådet med justitsminister Nick Hækkerup, som igen og igen fra flere sider af de fremmødte blev stillet til regnskab for, hvem det var i Justitsministeriet, som har givet ordre til, at politiet skulle udføre den ulovlige ordre.

Landets justitsminister nægtede ganske enkelt at svare på tiltale og nægtede at kende til at have udstedt en ulovlig ordre til politiet med citat: "Hverken jeg eller departementet har nogen kendskab til denne ordre".

Justisministeren nægtede at tage ansvar for den ulovlige ordre, samtidig med at han godt forstod, at landets rigspolitichef beklagede, at de udførte en ordre, som var uden lovgrundlag, altså direkte ulovlig.


Nu er det så, at jeg som både almindelig borger og gammel politimand bliver både skuffet og vred over at være vidne til denne farce.

Ole Lund


Nu er det så, at jeg som både almindelig borger og gammel politimand bliver både skuffet og vred over at være vidne til denne farce.

Det er simpelthen totalt usmageligt, mangel på respekt og værdighed, at landets justitsminister i den grad tørrer skandalen af på politiet, fordi politiet gør kun, hvad chefen, justitsministeren, fortæller, de skal gøre

Justitsministerens chef er statsministeren, og det er Mette Frederiksen, som har det totale politiske ansvar og særligt pligt til at påse, at landets ministre overholder lov og orden. Her er et åbenlyst forhold af svigt af tilsynspligt.

Jeg håber, at alle kan se, at nu er nok nok, og uanset hvilket politisk tilhørsforhold man har, bør alle indse, at sagen skal undersøges til bunds

Og, kære statsminister, det er ikke nok, at sige: "Undskyld, men der er sket en fejl".

Nej, Mette Frederiksen, der er sket lovbrud af uhørt karakter, og du må som landets øverste chef tage ansvaret for det og ikke konstant tørre ansvaret af på andre ministre og embedsfolk.

Danmark venter, Mette. Hvor længe skal vi vente?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Erhverv For abonnenter

Kommende hotelejer: - I ti år vidste jeg ikke, hvor dejlig Fredericia er - men det gør jeg nu

Annonce