Fredericia: I omkring otte måneder har byens borgere haft mulighed for at stille spørgsmål til vores ”Byen spørger – vi svarer”. Den del ændres ikke. Men vi går snart i luften med et nyt emne. Vi skifter retning fra ”byudvikling” til ”vores veje”.
Derfor bringer vi historien
Med jævne mellemrum bringer vi en historie, der udspringer af et spørgsmål eller en undren – stillet direkte fra en af vores brugere.
Det er en del af et projekt, som hedder ”Byen spørger – vi svarer”. Her har du nu et sted at gå hen, hvis du har et spørgsmål eller en undren vedrørende byudvikling i Fredericia Kommune.
Vi vil gerne forstærke den bro, der allerede eksisterer mellem os og jer læsere, og det vil vi blandt andet gøre ved at grave svarene frem på jeres spørgsmål. Men vi har brug for din hjælp og dit input.
Her kan du finde den spørgeformular, du skal bruge for at sende os dit spørgsmål eller undren. Her kan du samtidig læse meget mere om vores projekt, se tidligere besvarede spørgsmål og meget mere.
Flere historier
I har taget rigtig godt imod vores brugerinddragende tiltag, og knap 90 spørgsmål er kommet ind i puljen. Det ville være synd at sige, at emnet byudvikling er udtømt, men vi synes, det var på tide at skifte retning.
Af de 87 spørgsmål har Fredericia Dagblads journalister besvaret et spørgsmål hver 14. dag i snit.
Udover de besvarede spørgsmål, som er blevet til artikler, kommer alle de ekstrahistorier, som jeres spørgsmål har kastet af sig. Det så vi blandt andet, da vi i sommer beskrev, hvordan byens skulpturer ikke blev vedligeholdt. Inden vi så os om, blev vi vist rundt på det lager, hvor flere skulpturer bliver opbevaret på Vejlbyvej.
Samtidig kom der i den forbindelse bud på, hvad man kunne bruge den aflagte kunst på. Og vi blev samtidig alle klogere på, hvad der skal ske med de tilbageværende vandskulpturer i byen.
Fokus på ukrudt
Eller dengang, hvor Fredericia Dagblad satte trafikplanlægger Morten Svanborg og gymnasieelev Peter Lomholt stævne i det omdiskuterede 6. Julivejskryds. Peter Lomholt ønskede en rundkørsel, og Morten Svanborg besvarede spørgsmål om, hvad der egentlig var muligt i krydset.
Efterfølgende blev der iværksat en trafiktælling for at få en føling med trafiksituationen. Kommunen var samtidig i dialog med den grundejer, der har hækken i svinget.
Derudover har vi omtalt den vildtvoksende mængde ukrudt hist og pist, som gjorde Søren Eske Christensen frustreret. Han var ked af ikke at kunne gå hånd i hånd med sin hustru på fortovet, uden at de måtte undvige hække på himmelflugt og andet vildtvoksende natur, der manglende vedligeholdelse.
Til at besvare spørgsmålet om, hvorfor græs og ukrudt ikke blev fjernet fra fortove og cykelstier, trådte Laila Baumann Rolsted Jensen fra Vej og Park til. Hun tog med Fredericia Dagblad og Søren Eske Christensen på tur rundt i Erritsø, hvor Søren Eske Christensen oplevede problemerne.
Bygge bro
Men det er ikke hver gang, vi har haft forvaltningsfolk eller politikere med ude på stedet, som et spørgsmål eller en undren er omdrejningspunkt for.
Som da vi skrev om det gamle Helse og om, hvorfor der er lys i det hvide vandtårn om natten.
Indimellem skal der ikke meget til for at få skrevet de historier, vi normalt aldrig ville have fået øjnene op for. Og det er præcis det, vores ”Byen spørger – vi svarer” kan. Broen mellem Fredericia Dagblad og vores læsere samt byens borgere er blevet gjort stærkere. I har engageret jer i vores avis, og vi har krediteret med netop at få jeres spørgsmål besvaret. Det vil vi fortsætte med.
Vi vil gerne sige tak for, at I har taget så godt imod vores projekt – som efterhånden mere er en integreret del af vores arbejdsproces, end det er et egentligt projekt. For vi laver nyheder og historier for og til jer. Og med jeres hjælp får vi skrevet de historier, I gerne vil have, vi skriver. Det vil vi gerne fortsætte med.