Annonce
Fredericia

Mobil lyntest-aktør kommer til Fredericia - men ikke permanent

I fremtiden vil Carelink komme til at bistå Region Syddanmark, når der sendes mobile corona-testenheder til Fredericia. Foto: Kathrine Jensen
Carelink kommer til at bistå Region Syddanmark, når der lokalt skal bidrages med mobilt testkapacitet. Fra 1. februar er Carelink eneste private aktør, der får del i det offentlige udbud af lyntests i regionen.
Annonce

Fredericia: Onsdag stod det klart, at der 1. februar kun vil være én privat aktør på markedet i Region Syddanmark, når det kom til udbuddet af gratis corona-lyntests.

Carelink bliver den eneste private aktør, som regionen kommer til at benytte sig af, og i den aftale ligger et minimumskrav om, at den private test-aktør skal bidrage med fem faste teststeder. I dag kan du lyntestes for corona hos Carelink i Svendborg og Vejle.

I fremtiden kan du også få en pind i næsen i Esbjerg, Padborg og Odense. Hvornår og en præcis lokation er endnu ikke på plads.

Det oplyser administrerende direktør i Carelink, Brian Rosenberg.


Udgangspunktet er, at vi nu er regionens værktøj, og hvordan den har tænkt sig at bruge værktøjet, det er op til regionen.

Brian Rosenberg, administrerende direktør, Carelink


Selvom Fredericia i denne omgang ikke er på kortet over steder, der skal oprettes faste teststeder med Carelink-personale til at føre testpindene, håber præhospitalschef i Region Syddanmark, Gitte Jørgensen, at der kan skrues på den mobile testkapacitet.

- Jeg håber, at vi med den nye aftale kan se flere mobile test-enheder, som vi kan sende ud til steder, primært virksomheder - når der er behov for det, siger Gitte Jørgensen.

Annonce

Boligområder eller skoler

Brian Rosenberg bekræfter, at aktøren vil komme til kommunen med dens mobile testenheder. Hvornår, hvor og i hvilket interval er der på nuværende tidspunkt ikke lagt faste planer for.

- Udgangspunktet er, at vi nu er regionens værktøj, og hvordan den har tænkt sig at bruge værktøjet, det er op til regionen. Det er tanken, at vi med vores mobile testenheder kan besøge institutioner, skoler, ungdomsuddannelser og plejecentre. Det kan også sagtens blive aktuelt, at vi vil være til stede i boligområder, hvor vi supplerer regionens mobile testbiler, fortæller den administrerende direktør.

Indtil 1. februar er der stadig fire aktører på det offentlige udbudsmarked, der tilbyder gratis lyntests. Udover Carelink er det SOS International, Falck og Copenhagen Medical. De to sidstnævnte bliver fra 1. februar ikke en del af det offentlige udbud af lyntests. Ifølge Berlingske kommer SOS kommer til at stå for lyntests i landets øvrige fire regioner.

Allerede fredag i denne uge vil Carelink være til stede i Fredericia med mobile testenheder. Brian Rosenberg oplyser, at både på fredag og på mandag i næste uge vil det være for at teste på forskellige institutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

Fredericia

Fire nye smittede og en del flere vaccinerede: Fredericia rasler også ned ad træls liste

Annonce