Annonce
Debat

Mobile politistationer kan ikke erstatte lokale politistationer

Debat: Kan du huske de lokale politistationer? Måske kendte du endda navnet på de lokale politibetjente? Det var dengang, politiet ikke var langt væk. Det var trygt med det lokale politi. Men nu føles nærheden desværre meget langt væk.

Meget er sket, siden Venstre, De Konservative, DF, Socialdemokratiet, De Radikale og SF vedtog den centraliserende politireformen i 2006. Politiet er blevet samlet på store politistationer i større byer, mens de små lokalsamfund er blevet støvsuget for blå blink og uniformer. Det har betydet, at danskerne har fået mindre tillid til politiet.

I en Megafon-måling fra maj 2019 svarer 44 procent, at deres tillid til politiet er blevet svækket i de seneste 10 år, mens blot 12 procent siger, at de har fået mere tillid til politiet. I samme måling svarer kun 5 procent, at de tror, at politiet vil opklare et indbrud i deres hjem, mens 83 procent tror, at indbruddet aldrig vil blive opklaret.

Det er alarmerende tal. Det kan ikke være rigtigt, at danskerne skal være usikre på, om politiet kan levere tryghed og sikkerhed. I et forsøg på at rette op på de kritiske tilstande, har politikerne pålagt politiet, at de skal køre mobile politistationer ud i det danske land i ny og næ. Det har fået flere politibetjente til at gøre det klart, at de mobile politistationer er spild af tid og gode politikræfter.

I Nye Borgerlige er vi på linje med vores dygtige politibetjente. Vi mener ikke, at de mobile politistationer er tilstrækkelige. De skaber en falsk tryghed, og de retter ikke op på de skader, politireformen har medført. Mobile politistationer kan ikke erstatte lokale politistationer.

Derfor mener vi, at de lokale politistationer skal genoprettes, og den lokale politidirektør skal have frihed og ansvar til selv at tilrettelægge ressourcerne. Vi er nødt til at lytte til vores hårdtarbejdende politifolk og til de danskere, der eksempelvis oplever, at politiet ikke kommer, når de ringer, eller at deres sager om forbrydelser henlægges i årevis.

Politireformen har bevirket et hav af DJØF-regler, der ødelægger politiets arbejde. Det er tid til at gå andre veje. Der er et stort behov for, at danskerne igen kan føle sig trygge. Derfor vil vi forsøge at råbe partierne, der står bag politireformen, op. Vi vil fortælle dem, at det er på tide, at lokalpolitiet kommer tilbage. Ikke i form af mobile politistationer – men i form af lokale politistationer med ordentlig bemanding.

Annonce
Pernille Vermund
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er på tide at komme i gang med positiv forskning, innovation og produktion i stedet for at forsumpe i reduktioner

Læserbrev: Klimaloven er vedtaget, og i løbet af den næste tid skal den udmøntes i en klimahandlingsplan. Det betyder, at lovens store visioner skal overføres til konkret handling. Det bliver meget svært at få enderne til at nå sammen, for det politiske Danmark har sat sig et mål om reduktion, ingen umiddelbart har løsningen på. Derfor er det vigtigt at optimere alle positive bidrag. Vi skal ikke blot reducere. Her har landbruget meget at tilbyde. En intensivt dyrket afgrøde optager CO2 i både blade og rødder. Intensiv dyrkning hjælper også til at opbygge kulstof og dermed lagre CO2 i jorden. God og effektiv dræning bidrager positivt til denne proces. Klimaændringernes større nedbør stiller større krav til en effektiv dræning for at opretholde dyrkningssikkerheden. Derfor er øget dræning central. Udtagning af lavbundsjord er et tveægget sværd. Dels er noget af denne lavbundsjord intensivt dyrket og bidrager dermed nu positivt til CO2-opsamling. Resultatet bliver modsat, hvis lavbundsjorden misligholdes ved manglende afvanding og efterfølgende oversvømmelse og forsumpning. Det fører til udledning af både fosfor og metangas. Forslaget om at oversvømme 25.000 ha ved Gudenåen i såkaldte forsinkelsesbassiner rammer derfor helt ved siden af - det vil være dårligere både for klima, miljø og områdets byer. Vandet skal ledes væk. Det sker, når man renser vandløbet op, og når man skærer grøden. Det har vi set mange steder, bl.a. ved Storå med tilløb til Gudenåen og i Værebro Å på Sjælland - selv i dette våde efterår. Der skal tænkes i positive muligheder med effektive, omkostningssikre klimatiltag og samtidig sikres god dyrkningsjord. Derved baner vi også vejen for eksport af klimaløsninger - i stedet for at sænke produktionen i Danmark. Det er på tide at komme i gang med positiv forskning, innovation og produktion i stedet for at forsumpe i reduktioner.

Annonce