Annonce
Navne

Mogens var videbegærlig og venstremand hele sit liv

Nekrolog: Forhenværende økonomikonsulent, landbrugstekniker og æresmedlem i Venstre, Mogens Fiil, Smidstrup, døde 20. marts. Han blev 83 år.

Mogens Fiil var en, der engagerede sig i samfundet både politisk og socialt. I mere end 30 år beklædte han forskellige poster i partiet Venstre, blandt andet som formand for Venstre i Børkop, Venstre i Fredericia Kredsen og kasserer i Vejle Amts Venstre, ligesom kan sad i bestyrelsen for forsamlingshuset. Desuden var han i 12 år kasserer ved byfesten i Smidstrup.

Mogens Fiil satte en ære i at hjælpe, hvor han kunne, til fællesskabets bedste. Han var én man kunne stole på og var ganske egennyttig.  I de 14 år, han var kasserer i Vejle Amts Venstre, kunne foreningen være tryg ved, at Mogens havde 100 procent styr på pengesagerne.

Annonce

Mogens Fiil var udannet landsbrugstekniker, og han arbejdede ved Fredericia Landboforening og senere Østjyllands Landboforening i Vejle som økonomikonsulent.

Han var født i Agedrup ved Munkebo på Fyn, som den mellemste af fem sønner, og han stammede fra en tid, hvor børn måtte arbejde, så han gik ud af skolen efter sin konfirmation for at blive karl på den fædrene gård.

Mogens Fiil var dog meget videbegærlig og læste sidenhen til landbrugstekniker, og han beholdt resten af livet stor lyst til at læse, især om historiske og samfundsrelaterede emner, og han nød sætte sig ind i nye ting. Mogens Fiil var også lidt af en nyhedsnørd og i mange år aktiv i avisens spalter, ligesom han sad i et læserpanel om aktuelle emner.

Gudrun Bøgedal og Mogens Fiil nåede at være gift i 44 år og havde mange fælles interesser udover partiet Venstre. De cyklede og dansede folkedans, og dansen bragte dem til Sverige og Norge, hvor Smidstrup Folkedanserforening havde en venskabsklub på Askø ved Bergen.

Efter sin erhvervskarriere var Mogens Fiil med til at oprette en seniorklub for jordbrugsteknikkere på landsplan - "50 PLUS" , og han var sekretær der i 20 år, ligesom han brugte en del tid på Smidstrup-Skærup Seniorklub.

Mogens Fiil led  af knogleskørhed og fik for 20 år siden et sammenfald i ryggen, som ikke kunne opereres, Det betød kroniske rygsmerter, men han var aldrig typen, der beklagede sig, Han fik det bedste ud af det og forsøgte at være så aktiv som muligt.

Mogens Fiil var efter et flere uger langt genoptræningsophold på Guldkrog vendt hjem, da han ganske uventet døde bare fire dage senere. Det har efterfølgende vist sig, at han havde et svagt hjerte.

Foruden hustruen Gudrun Bøgedal, efterlader han sig to døtre samt svigerbørn og fem børnebørn.

Mogens Fiil blev bisat fra Smidstrup Kirke 30.marts. På grund af coronasituatonen er en planlagt mindesammenkomst foreløbig udsat.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Navne For abonnenter

Kamma Varming har skrevet sit sidste kapitel: Fredericias kendte lokalhistoriker er død

Navne

Aktive Britta fejrede 60 års jubilæum og runder nu 90 år

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce