Annonce
Fredericia

Mohamed og Rim kom til Danmark for seks år siden - nu har de åbnet skrædderi i gågaden

Rim Mansour og Mohamed Anter har åbnet Fredericia Skrædderi, som holder til i Vendersgade 15 ved siden af Frisør hos Peter og Vega Garn. Mandag 26. juli havde butikken første åbningsdag. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
En stor drøm er gået i opfyldelse for Rim Mansour og Mohamed Anter, som netop har åbnet eget skrædderi. For seks år siden kom ægteparret til Danmark fra Syrien. Nu håber de på succes med deres nye butik i gågaden.

Fredericia: Beklædningen er i top hos Mohamed Anter og Rim Mansour. Det samme er gåpåmodet hos ægteparret.

For et par uger siden overtog de den tomme del af Vendersgade 15 og blev nabo til Frisør Hos Peter og Vega Garn. Nu har de slået dørene op til deres nye butik, Fredericia Skrædderi.

Som navnet antyder, kan man finde symaskiner og tråde i den nye butik, der tilbyder alle former for reparationer af tøj såsom skift af lynlås, oplægning af bukser, tilpasning af ærmer og lignende til både privat og erhverv.

Annonce

- Jeg har arbejdet fem år som skrædder hos Strauss Skrædderi i Vejle og har derudover 15 års erfaring som skrædder i Syrien, så jeg føler mig tryg, når jeg sidder ved en symaskine, forklarer 39-årige Mohamed Anter.

Stor drøm

For seks år siden kom han og hustruen Rim Mansour, 32, fra Damaskus til Danmark med deres fire børn, der i dag er henholdsvis 14, 12, 9 og 7 år efter at være flygtet fra borgerkrigen i Syrien. Siden er det ikke gået stille for parret, der er bosiddende i Vejle.

- Det er vores store drøm at drive vores egen butik, pointerer Rim Mansour, som kommer til at stå for kundeservicekontakt og de praktiske ting i skrædderiet.


Det falder os helt naturligt at gøre, hvad vi kan for at falde til rette og give tilbage til det danske samfund, for vi har oplevet stor hjælp fra Danmark efter at være kommet hertil. Det er vigtigt, at vi hjælper hinanden.

Mohamed Anter, skrædder og indehaver af Fredericia Skrædderi


Selv har hun i de seneste år arbejdet i Rema 1000 gennem halvandet år og som rengøringsassistent i nogle måneder. Derudover har hun taget niende klasse på VUC og matematik i 10. klasse.

- Og så har jeg overvejet at starte på sosu-uddannelsen, men i første omgang har vi valgt at satse på butikken her. Forhåbentligt får vi succes med den - det tror vi i hvert fald på, siger Rim Mansour, som stråler ved tanken om åbningen.

Annonce

I kontakt med folk

- Det falder os helt naturligt at gøre, hvad vi kan for at falde til rette og give tilbage til det danske samfund, for vi har oplevet stor hjælp fra Danmark efter at være kommet hertil. Det er vigtigt, at vi hjælper hinanden, påpeger Mohamed Anter.

- Han er chefen her, men derhjemme bytter rollerne, der er jeg chefen, forklarer Rim Mansour om arbejdsfordelingen mellem hende og ægtefællen Mohamed Anter, der her ses ved symaskinen. I 20 år har han arbejdet som skrædder. De seneste fem år har han været ansat ved Strauss Skrædderi i Vejle. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

I første omgang fortsætter han sit job hos Strauss Skrædderi på nedsat tid i morgentimerne, inden han møder på job hos Fredericia Skrædderi. På sigt er planen dog udelukkende at fokusere på den nyåbnede butik.

- Vi har været i kontakt med flere tøjbutikker for at aflevere vores tilbud til dem og høre ind til muligheden om et samarbejde, og vi håber på at få gode relationer til både byens borgere og butiksdrivende, siger Mohamed Anter.

- Fredericia har ikke nogen skrædder i gågaden, så vi ser et stort potentiale i at komme til byen. Blandt andet har vores nabo (Vega Garn, red.) nævnt, at hun har en facebook-gruppe, og vi håber på at få et godt samarbejde med dem, supplerer Rim Mansour.

Fredericia Skrædderi holder åbent mandag-fredag 10-17 og lørdag 10-13.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se topmatchen fra kl. 18.20: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce