Annonce
Erhverv

Monjasa køber fem tankskibe: To er leveret

Administrerende direktør hos Monjasa Anders Østergaard ombord på et af de nyindkøbte tankskibe; Accra i Panama tidligere på året. Foto: Monjasa
I shippingbranchen er der stor fokus på brændstof i øjeblikket på grund af nye regler for lavt svovlindhold i brændsel. Monjasa har derfor købt tankskibe, der skal levere brændstof.

Fredericia: Monjasa, der handler med brændstof til skibe, har netop købt fem tankskibe og har dermed fordoblet sin flåde.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Årsagen er, at der i øjeblikket er stort fokus på indkøb og levering af bunkerolie - altså brændstof til skibe, fordi nye regler for brændstof med lavt svovlindhold træder i kraft 1. januar 2020.

Monjasa forventer, at bunkerindustrien bliver udfordret på områder som leveringsfleksibilitet og lagerkapacitet. Derfor fokuserer Monjasa bl.a. på at sikre sig rådighed over skibe med fremtidsperspektiver. - Sidste år øgede vi volumen med 17 procent til 4,1 million ton skibsbrændstof, og vi ser fortsat en stigende efterspørgsel. Det er også en del af grunden til, at vi nu køber fem kvalitetstankskibe, oplyser administrerende direktør i Monjasa Anders Østergaard og fortsætter:

Skibe

• Århus / 3.798 DWT - byggeår 2009
• Delhi / 3.802 DWT - byggeår 2009
• Amsterdam / 8.839 DWT - byggeår 2009
• Accra / 8.839 DWT - byggeår 2010
• Annie / 12.222 DWT - byggeår 2004

Forskellige olieprodukter

- Vi er nu meget tæt på at introducere de nye lavsvovlsprodukter på markedet, og hele industrien er nødt til at tilpasse sig efterspørgslen på flere forskellige produkttyper. Disse fem tankskibe kan segregere mellem to og seks forskellige typer olieprodukter ombord, og det er med til at gøre dem til en attraktiv investering for os. Med en gennemsnitsalder på 10 år er tankskibene generelt godt udrustet til at håndtere de stigende kvalitetskrav til at udføre bunkeroperationer i 2020, siger han.

Fire af de fem nyindkøbte tankskibe har Monjasa tidligere lejet, og skibenes høje driftssikkerhed fører nu til 100 procent Monjasa-ejerskab.

Alle fem tankskibe vil blive sat ind i Monjasas kernemarkeder i Den Arabiske Bugt, Vestafrika og i Panamakanalen. Monjasa overtog officielt de første to tankskibe i Dubai 15. august 2019. De resterende tre tankskibe vil blive leveret i løbet af de kommende måneder.

Monjasa opererer i alt cirka 20 tankskibe på verdensplan, hvoraf 10 er fuldt ejet.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Fra rugby i Erritsø til banko i Egeskov: Fotografens 10 favoritter fra ét års søndagsaviser

FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce