Annonce
FC Fredericia

FC-træner vil forkæle tilskuerne: Underholdning og gode resultater får folk til at komme igen

Michael Hansen må sande, at FC Fredericia ikke har en bastion som hjemmebane. Det vil han gerne lave om. Arkivfoto: Morten Pedersen
FC Fredericia har spillet 14 hjemmekampe denne sæson og har hentet 19 af 42 mulige point på eget græs. Og det er ikke godt nok, mener cheftræner Michael Hansen.

Fredericia: Det hedder sig, at en fodboldklub gerne vil have en bastion som hjemmebane. Altså et sted, hvor modstanderen kommer og går uden at få ret mange point med.

I tilfældet FC Fredericia, har hjemmebanen Monjasa Park i bedste fald været en bastion med huller i murværket. På eget græs har klubben spillet 14 kampe, de fem er blevet vundet, mens fem er blevet tabt og fire er endt uafgjort.

På udebane har FC Fredericia spillet 13 kampe med seks sejre, seks nederlag og én uafgjort til følge.

Annonce

- Næste sæson skal vi blive stærkere hjemme. Med det mener jeg ikke, at vi skal blive dårligere på udebane. Der skal vi fortsat være stærke, men vi skal hente flere point på hjemmebane, end vi har gjort i denne sæson, siger cheftræneren.

Om pointene kommer hjemme eller ude er i teorien lige meget, men:

- Jeg tror på, at hjemmebanen over tid giver flere point end udebanen. Det er der, man er hjemmevant. Man kender omgivelserne, tilskuerne holder med en og hele vores base er her, siger Michael Hansen og fortsætter:

- Det handler om vaner, og vi spiller jo flere kampe på Monjasa Park end noget andet sted i løbet af en sæson. Når man er vant til at spille et sted, skal man ikke tænke så meget over tingene.

Den 12. mand

FC Fredericias fem hjemmebanenederlag er faldet mod Esbjerg (to gange), Silkeborg, Hvidovre og Helsingør.

- Og jeg kan jo godt se, at det er nogle af de point, vi mangler for at nærme os toppen af tabellen. Det er et punkt, vi skal forbedre os på, siger Michael Hansen.

Michael Hansen har været cheftræner for FC Fredericia i snart én sæson. Hele sæsonen har været præget af corona-pandemien, og derfor har cheftræneren aldrig prøvet at optræde med sit hold på et åbent Monjasa Park.


Man skal have en oplevelse, når man kommer på vores stadion. Det skal være underholdende og give et positivt resultat, for det skaber grundlaget for, at folk taler positivt om os og kommer igen.

Michael Hansen


Når der ingen tilskuere er, udvandes hjemmebanefordelen, mener han.

- Det har været lettere for udebaneholdet at gå ud og udfordre hjemmebanen, fordi vilkårene næsten har været lige for begge hold. Det tror jeg også, man kan aflæse i statistikkerne, siger Michael Hansen.

- Den 12. mand giver den ekstra vilje og gejst, som skal til for, at man får det mål, man jagter. Og så skal vi også huske på, at vi er i underholdningsbranchen. Vi lever af tilskuere og journalister, som skaber snakken om fodbold.

Annonce

De sidste procenter

I søndagens kamp mod Silkeborg og de resterende to hjemmekampe mod HB Køge og Viborg kommer der tilskuere på Monjasa Park. Stadion kan under superligaordningen huse 1000 tilskuere, og det er nok plads til et normalt tilskuertal på Monjasa Park. Der plejer at komme mellen 600-800 mennesker i snit.

Michael Hansen tror på, at gode oplevelser på stadion giver flere tilskuere.

- Man skal have en oplevelse, når man kommer på vores stadion. Det skal være underholdende og give et positivt resultat, for det skaber grundlaget for, at folk taler positivt om os og kommer igen, siger han.

FC Fredericia har til fredagens kamp Nicolaj Ritter tilbage fra endt karantæne. Kampen begynder klokken 18.30.

Forventet startformation.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce