Annonce
Fredericia

Morfin-byen: Debat- og støtte-arrangement skal finde løsninger

- Det bedste skridt mod Fredericias morfin- og narko-problem er at finde årsagen til behovet: Hvorfor føler mennesker et behov for at tage det første gang? siger Sune Nørgaard. Foto: Peter Friis Autzen

Hvad skal vi gøre for bedre at forebygge narko- og morfin-misbrug? Og hvad skal vi gøre for bedre at hjælpe narkomaner ud af deres misbrug? De to spørgsmål skal der findes svar på, mener fredericianske Sune Nørgaard, der selv har erfaringer på området.

Fredericia: Narko- og morfin-problemet i Fredericia er uacceptabelt stort. Skæbner ødelægges og liv tabes. Noget må gøres.

Det mener Sune Nørgaard. Han arbejder med pædagogik for udfordrede unge og kender også både kriminalitet- og narko-miljøet indefra. Han har siddet næsten syv år i fængsel for blandt andet grov vold og våbenbesiddelse. Siden har han taget en uddannelse og etableret familie.

Fredag 31. maj - dagen efter Kristi himmelfartsdag- klokken 12-16 arrangerer Sune Nørgaard et debat- og støtte-arrangement i Odd Fellow Logens lokaler i Gothersgade 12, ovenpå Flying Tiger. Her vil folk med erfaringer, viden og indflydelse tale om udfordringerne og idéer til at forbedre både forebyggelse og hjælp.

- Der skal ske noget. Selvom vi allerede har et godt system, er det ikke godt nok. Vi må gøre noget mere eller noget nyt. Jeg er rigtig motiveret til dialog om det her - ikke for at pege fingre, men for at finde løsninger, siger Sune Nørgaard.

Kom og vær med til at gøre noget ved narko- og morfin-problemet. Tag børnene med.

Sune Nørgaard
Jeppe Risom Meier advarede mod morfinen, men mistede selv livet til en overdosis. Sune Nørgaard mindes Jeppe ved at følge hans advarsler op med debatmødet 31. maj. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce

Alle kan være med

På mødet vil blandt andre borgmester Jacob Bjerregaard (S) deltage og lytte.

- Derefter vil en tidligere morfin-misbruger fra Aarhus fortælle om sit liv. Og også en ung, lokal mand vil sætte ord på, hvordan han kom fra en helt almindelig, sund kernefamilie og endte i et massivt morfin-misbrug. Han kan fortælle både om vejen ind og ud af misbruget. Og hans historie er et eksempel på, at narko- og morfin-afhængighed også rammer "pæne familier", siger Sune Nørgaard.

En behandler vil sætte ord på, hvordan systemet i dag fungerer - og hvad der henholdsvis virker og ikke virker.

- Og så håber jeg meget, at også politiet vil deltage. Måske med en gadebetjent, der oplever miljøet tæt på, siger Sune Nørgaard, der selv vil være ordstyrer.

Alle kan deltage. Alle kan bidrage med forslag og gode idéer. Alle kan lytte og lære.

ElboBladet har de seneste fem måneder skrevet om Fredericias morfin-problem, som er større, end det er konstateret andre steder i landet. Det er blandt andet præarater som disse, der handles illegalt. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce

Overskud går til støtte

Carlsberg har sponsoreret sodavand til arrangementet. Der vil være entré. Beløbet er ikke besluttet endnu, men det bliver formentlig i omegnen af 75-100 kroner. Pengene går ubeskåret til to gode formål, fortæller Sune Nørgaard.

Han kendte fredericianske Jeppe Risom Meier, der i november døde af en overdosis. Jeppe havde en måned tidligere her i ElboBladet advaret mod Fredericias store morfin-problem men endte alligevel med selv at miste livet til stofferne.

- Når man er misbruger, forsømmer man tit muligheden for at være noget for sin familie og give sine børn det, de har brug for. Derfor går halvdelen af entrébeløbet til Jeppes datter. Den anden halvdel går til halvvejshuset ved Misbrugscentret, siger Sune Nørgaard.

Han håber på stort fremmøde i loge-salen, hvor der er plads til et par hundrede.

Sune Nørgaard har en baggrund med både stoffer, grov kriminalitet og fængsel. Siden har han taget en pædagogisk uddannelse og har også stiftet familie. I dag bruger han sin tid og sin uddannelse på at hjælpe udfordrede unge på rette vej. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Arbejde på bil endte i brand

Fredericia For abonnenter

Placering til institution i Madsby rammer gammel losseplads: Undergrund skal grundigt undersøges

Annonce