Annonce
Fredericia

Morfin-byen: Debatmøde sætter fokus på problemet og leder efter løsninger

Sune Nørgaard har en fortid med stoffer og kriminalitet. I dag arbejder han pædagogisk med unge i problemer. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Ved at samle folk med viden, indflydelse og smertefulde erfaringer om Fredericias morfin-problem håber Sune Nørgaard at gøre en forskel.

Fredericia: Fredag 31. maj klokken 12-16 sættes Fredericias morfin-problem og narkomarked på dagsordenen, når Sune Nørgaard inviterer til debatmøde i Odd Fellow-logens sal i Gothersgade 12, ovenpå Flying Tiger. Der er plads til 150.

Sune Nørgaard har selv haft berøring med misbrug og kriminalitet. Han er så frustreret over Fredericias store udfordringer med morfin og narkotika, at han har arrangeret mødet, hvor han håber at kunne finde nye veje til at forebygge og bekæmpe stofmisbrug.

- Det hele handler om løsninger: Hvad kan vi gøre for, at færre finder ind i et misbrug, og at flere finder ud, siger han.

Sune Nørgaard kendte blandt andre Jeppe Risom Meier, der i november døde af en overdosis. En måned tidligere havde Jeppe i Ugeavisen Elbobladet advaret mod morfinens dræbende og skæbneødelæggende effekter. Det var blandt andet Jeppes død, der inspirerede Sune Nørgaard til at arrangere debatmødet.

En stor del af Fredericias morfin-problem er baseret på lovligt, lægeudskrevne morfin-præparater, der ulovligt sælges videre på det sorte marked. Mange beskriver, at midlerne er ekstremt vanedannende. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Kom og gør en forskel

På mødet vil borgmester Jacob Bjerregaard (S) deltage. Også tre mænd, der hver kan fortælle om deres vej ind i en ødelæggende narko-spiral, vil sætte ord på de fristelser, udfordringer, fælder og nedture, sådan et liv fører med sig. Tidligere læge Stig Gerdes, der for mange år siden tog skridt mod misbrug af lægeudskrevet medicin, deltager.

Pensioneret kriminalbetjent Tom Skovgaard fortæller om sine 40 års erfaring med misbrugssager og forebyggende arbejde.

Toivo Asak, der er uddannet indenfor blandt andet forskellige terapiformer og har arbejdet med stof- og afhængigheds-problematikker i 18 år, vil tale.

Endelig er der paneldebat. Sune Nørgaard har også inviteret justitsminister Søren Pape Poulsen (K), men har intet hørt fra ministeren.

Alle er velkomne. Sune Nørgaard håber især, at folk med indflydelse og mulighed for at ændre noget dukker op.

Der er entré, og hele beløbet fra entré og drikkevarer går til Jeppe Risom Meiers datter.

- Som misbruger er familie og børn nogle af de, der lider og forsømmes mest. Derfor skal Jeppes datter have en hilsen, siger Sune Nørgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce