Annonce
Fredericia

Morfin-byen: SF-pres på justitsminister i spørgsmål om narko-medicin

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) kræver svar på nogle af de spørgsmål, justitsministeren ikke vil tale med ElboBladet om. Foto: Steen Brogaard
Justitsministeren vil ikke kommentere på udfordringer med morfin og anden medicin på narkomarkedet. Men det kommer han til alligevel.

Fredericia: Vil justitsminister Nick Hækkerup (S) øge fokus på morfin- og medicin-handel på narkomarkedet? Og vil han nedsætte straffelovens bagatelgrænse på området?

De to spørgsmål vil han ikke tale med ElboBladet om. Redaktionen har adskillige gange bedt ministeren om interview eller en kommentar, men afvises hver gang. Ministeriet vil ikke oplyse, om afvisningen kommer fra ministeren personligt, eller om spørgsmålene bremses af hans presse- og kommunikationsafdeling.

Nu tager SF's medlem af Folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen Dehnhardt, spørgsmålene op overfor ministeren. Spørgsmål fra et folketingsmedlem kan han ikke undslå sig at svare på.

Karina Lorentzen har også foreslået sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), at der etableres en arbejdsgruppe - eller en taskforce - til at udtænke nye skridt mod det stigende misbrug af morfin og andre medicintyper. Magnus Heunicke oplyser, at spørgsmålet kræver nærmere overvejelse, og at han forventer at kunne svare sidst i oktober.

Annonce
Nick Hækkerup (S) vil ifølge ministeriets presse-afdeling ikke tale med ElboBladet om problemet med morfin og anden medicin på narkomarkedet. Foto: Steen Brogaard
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce