Annonce
Fredericia

Morfinbyen: Misbrugere kan ikke længere 'malke' lægen

Torben Hansen kan huske en fortid, hvor narkomaner og misbrugere alt for let kunne udnytte læger, der var for velvillige med receptblokken. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Engang kunne misbrugere let hente ekstra stoffer hos lægen. Sådan er det ikke længere.
Annonce

Fredericia: - Dengang jeg var aktiv misbruger, gik jeg både på Misbrugscentret og til lægen. Og jeg fik begge steder, siger Torben Hansen.

I dag er han clean, men da han var aktiv narkoman, holdt han sig ikke tilbage fra at "malke" både lægen og Misbrugscentret for at få dækket sit behov. Og det var ikke svært, fortæller han.

- Jeg fik metadon på centret og gik til lægen for at få fyldt ovenpå, siger han.

Avisen skriver i denne uge, at sundhedsmyndighedernes tilsyn i tre år ikke har afsløret Fredericia-læger i at være for gavmilde med receptblokken. Dog er én læge aktuelt under opsyn, men bortset fra den ene har de læger, der har udskrevet størst mængder vanedannende medicin, kunnet gøre rede for gode grunde bag mønsteret.

- Det er jeg glad for. For sådan som det var, da jeg var aktiv... Ja, det var ikke godt, siger Torben Hansen.

Jeg fik metadon på centret og fyldte ovenpå hos lægen.

Torben Hansen

Annonce

Arrogante læger er væk

- Det er dejligt, at byens læger ikke er for gavmilde med morfin og den slags. Det har der været problemer med tidligere, siger Trine Ndzoboyi, der er afdelingsleder på Fredericia Rusmiddelcenter.

Hun oplever, at centret i dag har et godt samarbejde med områdets læger.

- Selvfølgelig kan der stadig ske fejlskøn og smuttere. Men i det store hele arbejder alle i samme retning, siger hun.

Sådan har det ikke altid været.

- For år tilbage kunne nogle læger være meget arrogante, hvis vi ringede og tog en snak om udskrivning af vanedannende medicin. Det skulle vi overhovedet ikke blande os i, mente nogle af lægerne. Den holdning er heldigvis væk nu, siger Trine Ndzoboyi.

Fredericias bylæger har forsøgt at etablere deres eget overvågningssystem for at holde udskrivningerne under kollektiv kontrol. Men projektet fik it-problemer.

- Det er selvfølgelig uheldigt. Men så er det jo godt, at myndighedernes overvågning fungerer og viser, som den gør, siger Trine Ndzoboyi.

Trine Ndzoboyi er afdelingsleder på Fredericia Rusmiddelcenter. Hun glæder sig over, at arrogante og usamarbejdsvillige læger er fortid. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Annonce