Annonce
Fredericia

"Mormor FC" og Fodboldfitness: Fredericia Idrætscenter og Idræt i Dagtimerne går sammen om projekt

Instruktør Elin Graversen glæder sig til at komme i gang med "Mormor FC". Foto: PR-foto
Kvinder over 60, der gerne vil dyrke motion og fællesskabet, kan nu begynde til fodboldfitness i Fredericia.

Fredericia: Fra juni får Fredericia et nyt sportshold. Det drejer sig om holdet "Mormor FC" for kvinder over 60 år, der gerne vil prøve en effektiv, social og sjov træningsform. "Mormor FC" skal dyrke fodboldfitness, og holdet er resultatet af et samarbejde mellem Fredericia Idrætscenter og Idræt i Dagtimerne.

Det skriver Idræt i Dagtimerne i en pressemeddelelse.

- Alle kan være med uanset alder, træningsstatus eller kondition. Bare medbring dit gode humør og et par gode kondisko, så er du godt kørende. Og fordi det er så sjovt, opdager man slet ikke hvor hårdt og godt, fodboldfitness er for kroppen, siger 60-årige Elin Graversen, der er instruktør på holdet.

Yngre knogler og hjerte

Fodboldfitness er en kombination af øvelser inspireret af fodbold og spil. Inden hver træning vil Elin Graversen sørge for at varme holdet grundigt op for at mindske risikoen for skader. Målet med "Mormor FC" er, at alle skal bevæge sig, uden at nogen bliver udfordret over evne. Træningens intensitet vil også tilpasset deltagernes ønsker.

- Faktisk er det bevist, at fodboldfitness giver op til fem år yngre knogler og et ti år yngre hjerte. Det allerbedste er dog, at det bliver virkelig sjovt at træne, lyder det i pressemeddelelsen.

Træningen kommer til at finde sted på kunststofbanen foran Fredericia Idrætscenter og Monjasa Park. Planen er, at holdet skal træne hver torsdag klokken 12 henover sommeren. I den periode er det gratis at deltage.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce