Annonce
Middelfart

Motor Mille kom forbi til den store rengøringsdag

Motor Mille gav sig godt tild til at hilse på de mange børn, der var mødt op for at se hende. Foto: Mia Harm Madsen
Hele verden gjorde rent lørdag formiddag. Også i Middelfart havde man fået arbejdstøjet på for at gøre verden til et renere sted at bo.

Middelfart: - Hop, hop, drej, stop. Hvis du ser en plasticprop, saml den op. Vi skal ud og samle op i fælles flok.

Et meget kendt ansigt sang en vigtig sang på den lille scene på Gammel Havn lørdag formiddag. Motor Mille fra DR Ramasjang lagde vejen forbi Middelfart i anledningen af World Clean Up Day, og hun havde en historie at fortælle:

- En gang var jeg i Kenya, og der mødte jeg en skildpadde, der var dobbelt så stor som mig. Den havde ondt i maven. Den troede, at den havde spist en vandmand, men det var en plasticpose, fortalte hun.

Arrangementet i Middelfart var kun ét af mange verden over, for lørdag var hele verden sat i gang med at rydde op, som navnet antyder.

Der var primært fokus på kystområderne, for her havner størstedelen af alt det affald, der ikke kommer i skraldespanden. Hele otte ud af 10 stykker, faktisk.

Derfor blev der appelleret til både børn og voksne om at hjælpe med at rydde op samt lade være med at smide mere affald i naturen.

Annonce
Motor Mille havde gode budskaber om ren natur med til de små fans i Middelfart. Foto: Mia Harm Madsen

Krammere og dykkere

Sofia Fromberg fra Hold Danmark Rent fortalte, at de fire stykker affald, der findes mest af i naturen i hele verden er: 1: cigaretskodder, 2: slikpapir, 3: plastlåg og 4: plastflasker.

Men hvis vi alle hjælpes ad, kan vi gøre en stor forskel. Sådan var budskabet, og Motor Mille sang endnu en kendt sang, som både børn og deres forældre kunne synge med på:

- Vi synger en sang for at redde vores jord. Du kan sagtens gøre en forskel der, hvor du bor, sang hun, inden hun uddelte store krammere til de mange fremmødte børn.

Udover det store trækplaster med kedeldragt og motorbriller, så kunne børnene også få lov at kigge ind i maven på en fisk, eller holde øje med dykkerne, der rensede Gammel Havn for plasticaffald.

Spejderne ryddede også op

Andre steder i kommunen var der også fuld gang i den store rengøring. Spejderne fra 1. Strib havde påtaget sig opgaven at gøre rent på pendlerparkeringspladsen bag Burger King og hele vejen ned til Strandvejen og ind mod Strib. Her var de væbnet med grønne veste og affaldsposer.

Hvordan ser en fisk ud indeni? Det kunne børnene også få at se. Foto: Mia Harm Madsen
Motor Mille dansede og fik alle med på at hoppe, dreje og snurre rundt. Foto: Mia Harm Madsen
Rigtig mange børn ville gerne sige hej til dagens kendis, og heldigvis ville hun også rigtig gerne sige hej til dem. Foto: Mia Harm Madsen
Man måtte stille sig i kø for at komme hen til Motor Mille. Foto: Mia Harm Madsen
Dykkerne rensede Gl. Havn for affald. Foto: Mia Harm Madsen
Der var fyldt godt op foran scenen. Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Spejdere fra 1. Strib gav den en skalle langs vejene for at gøre naturen til et renere sted. rivatfoto
Privatfoto
Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Rasmus G. Petersen
Foto: Rasmus G. Petersen
Foto: Rasmus G. Petersen
Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce