Annonce
Fredericia

Mud Race flytter fra fælleden: Vi skal stadig kunne overraske deltagerne

Ladies Mud Race rykker næste år væk fra Hyby Fælled, hvor løbet har været siden starten i 2016. Det er tid til forandring, og en ny placering giver fordele for både deltagere, frivillige og publikum, mener løbsansvarlig.

Annonce

Fredericia: Når Ladies Mud Race skydes i gang i 2019, bliver det i uvante omgivelser for erfarne mudderløbere i Fredericia.

Efter tre år på Hyby Fælled vil næste års løb nemlig foregå i Madsbyparken.

- Den primære årsag er, at vi har været samme sted tre gange og føler, at det er tid til forandring. Det er svært at forny sig, og hvis vi skal bevare gejsten hos deltagerne, skal vi gøre det interessant for dem. Der skal være et overraskelsesmoment, og vi har flere interessante steder i Fredericia, siger løbsansvarlig, Ib Østergaard, fra Fredericia Firmaidræt.

Han nævner dog også, at der foregår flere nye ting på Ryes Kaserne i forbindelse med den nye politiskole og nye militærreform, som kunne påvirke løbet. Og derudover har man på fælleden kun haft få dage til at stille forhindringer op, hvilket har krævet en ekstra stor indsats fra de frivillige.

Man skal ikke være bange for at skifte sted, for efter tre gange kan der gå automatpilot i tingene. Ved at komme til et nyt område, bliver vi nødt til at tænke anderledes og prøve ting af. Så får man også nogle nye, gode idéer.

Ib Østergaard, løbsansvarlig for Ladies Mud Race
Den præcise rute er ikke på plads endnu. Men det er sikkert, at det kommende løb vil foregå i Madsbyparken, som er en samlet betegnelse for området omkring Fredericia Idrætscenter, Madsby Legepark og Den Historiske Miniby. Foto: Mette Mørk
Annonce

Bedre publikumsforhold

Indtil videre er det kun på plads, at næste års løb kommer til at foregå i Madsbyparken. Men den dybere planlægning med en præcis rute er ikke fastlagt endnu.

En af fordelene ved flytningen er ifølge Ib Østergaard, at publikum får langt bedre muligheder for at følge løbet. Han håber, at kombinationen af de to brands Madsbyparken og Ladies Mud Race kan lokke flere til at overvære løbet.

- Vi hiver publikumsdelen meget op. Det er et fromt håb hos os, at Madsbytoget kan køre og transportere publikum rundt på en rute. Det er vi i dialog om, men detaljerne er ikke på plads. Ruten lægges også sådan, at deltagerne nogle gange skal over eller under publikum. De vil ikke genere deltagerne, men publikum vil være tæt på dem. På fælleden har vi ikke haft mulighed for at forkæle både publikum og deltagerne. Det føler vi, at vi kan her, siger han.

Ifølge arrangørerne vil løbet også i 2019 være syv-otte anstrengende kilometer, hvor 95 procent af ruten foregår væk fra stier og veje. Men alle med en god grundform burde kunne deltage. Foto: Mette Mørk
Publikum skal mere i fokus, når mudderløbet finder sted i Madsbyparken, og arrangørerne har planer om at lave publikumsinformation i form af en brochure med et overblik over ruten og forhindringerne samt et telt, hvor publikum kan rådføre sig om ruten. Foto: Mette Mørk
Annonce

Et andet terræn

Men det bliver også et anderledes løb for deltagerne, lover Ib Østergaard, som mener, at der er endnu bedre betingelser for et godt mudderløb på det nye sted.

I Madsbyparken slipper man for det ekstra ujævne underlag, som sporene efter kampvogne gav på fælleden. Derudover er der flere søer og andet vand samt tætte skovområder, som kan bruges til forhindringerne.

- Alle elementerne er til stede. Vi er meget fortrøstningsfulde og meget begejstrede over, at vi har taget beslutningen. Vi har haft fede muligheder på kasernen, men vi ser nogle nye, fede muligheder i Madsbyparken, siger den løbsansvarlige.

Annonce

Flere deltagere

Skabelonen til 2019-udgaven af mudderløbet er genbrug fra 2018. Der vil være 60 startgrupper, som sendes af sted med to minutters mellemrum.

I år deltog knap 1600 kvinder. Men det nye område giver plads til flere deltagere og flere forhindringer.

- Der kommer flere med. Vi er ikke helt færdige med at se på forhindringstyperne, men vi vurderer, at vi kan komme op på 2100 til 2400 deltagere.

- Det bliver også lettere at lave udfordringer. Det bliver et helt andet løb. Det er der slet ingen tvivl om. Det er kun deltagerne, der bagefter kan fortælle, om vi har set rigtigt. Men det tror vi, siger Ib Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

En vision for åbenhed

Annonce