Annonce
Fredericia

Muffin-blokade: Sprogcenter og fagforening sætter sig sammen tirsdag

Den faglige organisation Uddannelsesforbundet lavede mandag formiddag en muffin-aktion foran sprogcentret i Vendersgade for at gøre opmærksom på, Uddannelsesforbundet har en blokade mod virksomheden A2B, der driver sprogcentret. Foto: Dorte Brandsen

Uddannelsesforbundet delte muffins ud foran sprogcentret i Vendersgade, der bliver drevet af A2B, som ifølge egen forklaring gerne vil lave overenskomst med Uddannelsesforbundet.

Fredericia: Mandag formiddag uddelte tillidsfolk fra Uddannelsesforbundet muffins og pjecer foran sprogcentret i Vendersgade til forbipasserende.

Årsagen er, at Uddannelsesforbundet, som er en faglig organisation for blandt andre lærere, vejledere og konsulenter på tekniske skoler, søfartsskoler, AMU-centre og sprogcentre, ved nytår indledte en blokade af virksomheden A2B, som driver sprogcentret for Fredericia Kommune. Det sker i samarbejde med Lærernes Hovedorganisation.

Blokaden betyder, at ingen medlemmer af uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening, Frie Skolers Lærerforening eller Handelsskolernes Lærerforening må tage arbejde hos A2B.

Uddannelsesforbundet vil gerne tegne en overenskomst med A2B, som driver ni sprogcentre over hele landet.

- Vi har forhandlet med dem i fem år og har endnu ikke kunnet opnå en overenskomst. Forhandlingerne brød senest sammen i december, og så sagde vi, vi ikke kunne vente længere og indledte en blokade. Det seneste nye er dog, at forhandlingerne netop er genåbnet, fortæller Anna Konstantelos Birke, der er formand for sektionen for lærer i dansk som andetsprog i Uddannelsesforbundet.

Vi har forhandlet med dem i fem år og endnu ikke kunne opnå en overenskomst.

Anna Konstantelos Birke
På skiltene stod der blandt andet løndumping. Foto: Dorte Brandsen

Forhandlinger bliver genoptaget tirsdag

Direktør for A2B i Norden, Steen Jakobsen, bekræfter, at virksomheden via Dansk Erhverv skal mødes med Uddannelsesforbundet tirsdag.

- Vi har rakt hånden ud og taget kontakt, så jeg er lidt overeasket over, Uddannelsesforbundet står i Fredericia i dag, siger han.

- Vi er ikke fagforeningsforskrækkede på nogen måde. Vores konsulenter har fine vilkår, men vi har ikke kunne finde hinanden, siger Steen Jakobsen om de tidligere forhandlinger.

A2B har overenskomst med HK, men det mener Uddannelsesforbundet ikke er nok.

- De har en overenkomst for konsulenter. De kan betale, hvad det passer dem i løn. Vi mener ikke, en konsulentløn er en lærerløn, siger Anna Konstantelos Birke.

Den faglige organisation Uddannelsesforbundet lavede mandag formiddag en muffin-aktion foran sprogcentret i Vendersgade for at gøre opmærksom på, Uddannelsesforbundet har en blokade mod virksomheden A2B, der driver sprogcentret. Foto: Dorte Brandsen
Annonce

Fortsætter blokaden

Den faglige organisation har ifølge egne oplysninger set lønninger hos A2B, der ligger op til 5000 kroner under en sammenlignelig løn hos en lærer, mens ansatte hos A2B - ifølge Uddannelsesforbundet - selv skal betale fire procent til pensionsordningen, mens A2B betaler otte procent. Landets øvrige sprogcenterlærere har fuldt arbejdsgiverbetalt pensionsordning på 17,3 procent.

Steen Jakobsen fortæller, at A2B gerne vil lave en overenskomst med Uddannelsesforbundet og tidligere har forhandlet om det ad to omgange.

- Konsulenter hos os laver mere end undervisning. Hos os handler det om selvforsørgelse for borgerne, men i Uddannelsesforbundets overenskomst ligger der blandt andet forberedelsestid til undervisning, som vi ikke kan få til at passe ind i vores model, siger Steen Jakobsen, der tilføjer, han håber, der bliver fundet en løsning og indgået en overenskomst snart.

Uddannelsesforbundet har dog besluttet at opretholde blokaden indtil videre.

- Vi har besluttet at opretholde presset, inden vi har en underskrift, siger Anna Konstantelos Birke.

Anna Konstantelos Birke, der er formand for sektionen for lærere i dansk som andetsprog i Uddannelsesforbundet, fortalte, at de 10-12 fremmødte havde 600 muffins med til forbipasserende. Foto: Dorte Brandsen
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Michael solgte Hus Forbi foran Føtex: Nu er han ansat

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Erhverv

Arbejdsgiver: Jeg vil ikke undvære mine fleksjobbere

Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Sydjylland

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Annonce