Annonce
Fredericia

Mundbind eller visirer rykker ind på kommunale institutioner - værnemidler er klar

Kravet om mundbind eller visir i det offentlige rum bliver udvidet på torsdag. Kravet har været gældende i offentlig trafik siden august, og siden har der været krav om mundbind i restauranter og cafeer, når man stod op. Om ansatte i kommunens skoler og institutioner skal iføre sig mundbind eller visir er ikke afgjort. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Når alle fra den 29. oktober skal bære mundbind, når de går ind på offentlige steder, så skal personalet også være iført det. Om det skal være visir eller mundbind, er ikke afgjort, men borgmester Jacob Bjerregaard garanterer, at der vil værnemidler på plads.

Fredericia: Inden torsdag skal Fredericia Kommune have fundet en løsning på, hvordan lærere, pædagoger, bibliotekarer og andet personale på offentlige institutioner skal møde børn og voksne. Torsdag træder de nye krav om mundbind i kraft. Kommunens taskforce har allerede i weekenden været trukket i arbejdstøjet, fortæller borgmester Jacob Bjerregaard.

- Har I besluttet om personalet skal bære mundbind eller visir?

- Det skal vi finde ud af, og det bliver i samarbejde med vores medarbejdere og faglige organisationer. Vi skal finde den rigtige løsning, som giver mening, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Uanset hvilken løsning det bliver, garanterer han, at der vil være værnemidler på plads, når kravet bliver en realitet torsdag.

Rengøring på plads

Blandt de tiltag, der allerede er på plads, er at sikre den ekstra rengøring på skoler og institutioner.

- Vi skruede op for rengøringen i marts, og vi har fastholdt det niveau. Det betyder, at der er 36 ansatte, som påtager sig den opgave rundt på skoler og institutioner. Jeg er glad for, at vi holdt det tryk oppe, så vi helt sikkert lever op til de krav, der kommer fra centralt hold, siger Jacob Bjerregaard.

Politikerne vedtog i budget 2021, at der skulle afsættes millioner til, at den ekstra rengøring fortsætter hele 2021. Det drejer sig om 10,6 mio. kroner.


Vi skruede op for rengøringen i marts, og vi har fastholdt det niveau. Det betyder, at der er 36 ansatte, som påtager sig den opgave rundt på skoler og institutioner. Jeg er glad for, at vi holdt det tryk oppe, så vi helt sikkert lever op til de krav, der kommer fra centralt hold.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S)


Annonce

Dialog med foreninger

I forhold til det nye forsamlingskrav på maksimalt ti personer forventer borgmesteren, at der tages hånd om at leve op til det i foreningerne.

- Vi står klar til at hjælpe med råd og vejledning, men opgaven ligger i de enkelte foreninger, vurderer Jacob Bjerregaard.

- Kravet betyder blandt andet, at der er aktiviteter for ældre, som ikke kan lade sig gøre. Kan kommunen gå ind at hjælpe i forhold til at forhindre ensomhed?

- Vi tager gerne en drøftelse med ældre organisationer, og hvis det handler om et behov for ekstra midler for at kunne lave sociale aktiviteter for mindre hold, så hjælper vi gerne til, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Autocampere overnatter på Østerstrands p-plads: Må man det, spørger læser

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Mærker stor fredericiansk interesse, men: Is-entusiaster må vente lidt endnu

Fredericia For abonnenter

Ugens udvalgte: Ferien er over os - lidt endnu

Fredericia

Asfaltarbejde på Strandvejen og Vestre Ringvej de kommende uger: Vejene skal fræses og have ny belægning

Alarm 112

Designlampe og kontantbeløb stjålet: Politiet advarer om flere indbrud i ferien og beder folk kigge over naboens hæk

Fredericia For abonnenter

Vaccination af børn i fuld gang: 12-15 årige i Fredericia mødte frem til pop up stik mod corona

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kristendemokraterne vil have mere biodiversitet ved solceller

Fredericia

Omdiskuteret butik lukket: Den er solgt, siger ejer

Indland

Brostrøm: Overvejelse af tredje stik kan blive nødvendigt

FC Fredericia

FC Fredericia kom torsdag tættere på en komplet trup - men der mangler stadig spillere

Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Fredericia

Mohamed og Rim kom til Danmark for seks år siden - nu har de åbnet skrædderi i gågaden

Annonce