Annonce
Læserbrev

Mungo Park er lig med Teater Tid

Læserbrev: Hvad er det, der gør, at der er mange, der er i oprør og protest. Med DF og Venstres beslutning om at tage den kommunale støtte fra teatret Mungo Park! Det er, at det professionelle og provokerende teater nedlægges. Den nysgerrige tilgang, de provokerende vinkler. Vi har jo både Teatersalen og Dronning Dorothea Teatret. Nuvel, men Teatersalen er primært gæste- og omrejsende opsætninger. Og Dronning Dorothea er amatørteater. Ikke et ondt ord! Men at have det tredje ben, det professionelle, er med til at gøre teaterudbuddet visionært.

At være et egnsteater koster, at man holder fast, holder ud og holder ved! Kolding vil på den måde have flere fyrtårne, Kolding Hus, Trapholt og Mungo Park. Kulturen er ikke til forfald. Når det hele vælter, er det netop kulturen/teateret, der er med til at give mennesker noget at leve af. Sammen står vi som brugere af Mungo Parks forskellige opsætninger og events med et tab, hvis flertallets indskrænkede holdninger får magt.

Jeg er ikke i tvivl om, at teatret har gjort en forskel og er med til at danne Kolding som by og dens borgere som mere deltagende i livet. Jeg tænker. Hvor skal jeg gå hen? Og hvem skal nu rykke mig ud af døsen. Når man vil save grene af så tæt på stammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skovhave-projekt. Endnu en stor sejr til De Konservative Fredericia

Læserbrev: Vi kunne læse i Fredericia Dagblad, at by- og planudvalget alligevel har givet dispensation til Skovehave-projektet. Først og fremmest vil jeg gerne rose by- og planudvalget herunder formand Steen Wrist Ørts for at vise villighed til at ændre en fejlslagen beslutning. Formanden for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts var ellers hurtigt ude og skyde Skovhave-projektet ned, allerede inden han havde behandlet sagen i sit udvalg. Dermed tog han udvalgsmedlemmerne som gidsler i sagen, for han havde allerede på daværende tidspunkt selv afgjort sagen på Facebook. Det var efter min mening dybt kritisabel og rigtig dårlig skik. Jeg vurderer stadig, at Steen Wrist Ørts lænede sig op ad misbrug af sin stilling i forhold til mommunestyrelsesloven. Så Steen Wrist Ørts (S), hvor kom den kovending lige fra? Fra at totalt afvise skovhave projektet på Facebook til at give en dispensation til projektet? Jeg vil klart anbefale Steen Writ Ørts at uddybe denne kovending, så han kan opretholde tilliden hos den enkelte borger i Fredericia. De nuværende bygninger er gamle og faldefærdige og med det nye projekt kan dette område kun blive løfte i den rigtige retning. Skovhave-projektet er et strategisk vigtigt projekt for Erritsø og den fremtidige vækst for byen. Det er dejligt for Fredericia by og ikke mindst byens borgere. Jeg vil beskrive onsdagens beslutning omkring dispensationen som en stor sejr til Fredericia og De Konservative i Fredericia. Igennem konservativt pres har vi lige fra projektets begyndelse været fortaler for projektet. Mange ældre og unge mennesker ønsker at bosætte sig i nyere boliger i Erritsø. Det har de fået mulighed for nu. At fem færre boliger og mindre trafikale ændringer kan få by og planudvalget og formand Steen Wrist Ørts til at ændre deres første beslutning og give dispensation virker meget mærkeligt, og hvem ved om det er er den rigtige begrundelse offentligheden har fået?

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Fredericia

Ingen krammere eller håndtryk: Golfklubben åbner igen med strenge restriktioner

Fredericia For abonnenter

Stadig kæmpereklame for Beatles-forestilling i København: Mediefirma er skuffet over Fredericia Teater

Annonce