Annonce
Læserbrev

Mungo Park. Velfærd eller kultur

Læserbrev: Jeg læser med interesse Karsten Nielsens indlæg i forbindelse med Venstres og DF’s påtænkte lukning af Mungo Park. Karsten synes ikke, at det harmonerer at holde liv i et teater, der efter hans opfattelse er urentabelt, især i en tid, hvor kommunen fattes penge til kommunale velfærdsydelser. Nu har jeg ikke kunnet læse at Venstre og DF vil lade det sparede provenue indgå i de budgetter der omhandler velfærd. Men det er den klassiske debat Karsten rejser velfærd eller kultur.

Jeg er af den opfattelse, at kulturinstitutioner er velfærd, der bidrager positivt til kommunens samlede økonomi i form af skatter og afgifter, samt omsætning i byens erhvervsliv af brugerne af kulturtilbuddene. Jeg er ikke selv den store bruger af feks Mungo Park, Nicolai 6000, Den Geografiske Have, Trapholt, Harteværket, Godset eller for den sags skyld Koldinghus, men jeg er absolut glad for at bo i en kommune med den slags institutioner. Hvad er det næste kommunale kulturtilbud, der skal lukkes som lyn fra en klar himmel, når DF og Venstre mener, det er betimeligt at bryde et forlig, fordi kommunen mangler penge til andre formål, den tanke kan man godt få.

Men Karsten rejser en debat, skal en kommune overhovedet beskæftige sig med at støtte kulturtilbud, eller skal en kommunen overlade dette til private fonde, rige mæcener og amerikanske tv serier at definere, hvad kultur er, ikke på vilkår efter min mening, det ville blive et fattigt samfund uden de førnævnte institutioner. Velfærd og kultur er hinandens forudsætninger og absolut ikke modsætninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skovhave-projekt. Endnu en stor sejr til De Konservative Fredericia

Læserbrev: Vi kunne læse i Fredericia Dagblad, at by- og planudvalget alligevel har givet dispensation til Skovehave-projektet. Først og fremmest vil jeg gerne rose by- og planudvalget herunder formand Steen Wrist Ørts for at vise villighed til at ændre en fejlslagen beslutning. Formanden for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts var ellers hurtigt ude og skyde Skovhave-projektet ned, allerede inden han havde behandlet sagen i sit udvalg. Dermed tog han udvalgsmedlemmerne som gidsler i sagen, for han havde allerede på daværende tidspunkt selv afgjort sagen på Facebook. Det var efter min mening dybt kritisabel og rigtig dårlig skik. Jeg vurderer stadig, at Steen Wrist Ørts lænede sig op ad misbrug af sin stilling i forhold til mommunestyrelsesloven. Så Steen Wrist Ørts (S), hvor kom den kovending lige fra? Fra at totalt afvise skovhave projektet på Facebook til at give en dispensation til projektet? Jeg vil klart anbefale Steen Writ Ørts at uddybe denne kovending, så han kan opretholde tilliden hos den enkelte borger i Fredericia. De nuværende bygninger er gamle og faldefærdige og med det nye projekt kan dette område kun blive løfte i den rigtige retning. Skovhave-projektet er et strategisk vigtigt projekt for Erritsø og den fremtidige vækst for byen. Det er dejligt for Fredericia by og ikke mindst byens borgere. Jeg vil beskrive onsdagens beslutning omkring dispensationen som en stor sejr til Fredericia og De Konservative i Fredericia. Igennem konservativt pres har vi lige fra projektets begyndelse været fortaler for projektet. Mange ældre og unge mennesker ønsker at bosætte sig i nyere boliger i Erritsø. Det har de fået mulighed for nu. At fem færre boliger og mindre trafikale ændringer kan få by og planudvalget og formand Steen Wrist Ørts til at ændre deres første beslutning og give dispensation virker meget mærkeligt, og hvem ved om det er er den rigtige begrundelse offentligheden har fået?

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Fredericia

Ingen krammere eller håndtryk: Golfklubben åbner igen med strenge restriktioner

Annonce