Annonce
Kultur

Museet er klar til at åbne på torsdag

Give-Egnens Museum er ikke blot en samling af støvede "museumsgenstande". Det er et levende museum, hvor formidling, nysgerrighed og læring går hånd i hånd. Det er stedet, hvor man lærer om fortiden og ikke kun kigger på den. Arkivfoto
I første omgang forbliver Lokalhistorisk arkiv dog lukket. Her er der lidt for tæt mellem borde, arkivalier og gæster, så museet er ikke helt færdige med at granske alle de nye retningslinjer for coronasikkerheden.
Annonce

Give: De efterhånden mange små lettelser i coronarestriktionerne får nu også betydning for Give-Egnens Museum.

Den oprindelige plan var at åbne museet igen 8. juni, når "Trin to" i den store åbningsplan skulle træde i kraft. Men det hele går ifølge både utålmodige dansker og lige så utålmodige politikere så godt, at der kan åbnes flere ting hurtigere, end det så ud til for et par uger siden.

Det har også fået ledelse og medarbejdere på Give-Egnens Museum til at arbejde for en hurtigere åbning af museet. Det er lykkedes i en sådan grad, at dørene nu snart igen åbnes for gæster.

- Vi har netop planlagt, at vi åbner igen torsdag 28. maj. Det bliver ikke helt, som gæsterne er vant til, for der er fortsat en lang række restriktioner og retningslinjer, vi skal følge. Og det gør vi selvfølgelig, for vi vil hverken udsætte gæster eller ansatte for unødige risici, siger museumsleder Lars Froberg Mortensen.

Noget af det første, gæsterne vil møde, er "afstandslinjer". Umiddelbart inden for døren skal man betale sin entré og selv om det hedder "Velkomsthallen" vil man altså blive opfordret til ikke at komme masende ind for at komme først i køen. Der skal være behørig afstand, også mellem gæsterne.

Annonce

Masser af sprit

Og så vil gæsterne blive mødt med, om ikke en dunst af sprit, så i hvert fald masser af mulighed for at spritte deres hænder af. Men selvfølgelig kan man også vaske sine hænder på toiletterne. Men som politikerne tilsyneladende også forsøger at bevise, så kan der nemt blive kø ved håndvasken. Derfor masser af håndsprit.

Rundt omkring i museets mange udstillingsrum vil gæsterne også blive mødt med opfordringer til at holde afstand. Risikoen for sammenstimling som ved "Mona Lisa" på Louvre er der næppe. Men overalt i udstillingen er der så mange interessante genstande, ofte med små detaljer, der kalder på et nærmere studium, at gæsterne nemt kommer tæt på hinanden. Og i disse tider skal vi holde afstand - i fællesskab.

Ikke alt bliver dog åbnet på torsdag. Lokalhistorisk arkiv vil fortsat være lukket en tid endnu. Her er det ikke mindst pladsen, der er en udfordring.

- Vi arbejder på det lige nu. Jeg regner med, at vi i løbet af næste uge har fundet en løsning, så vi både kan åbne lokalhistorisk arkiv og overholde de nye retningslinjer, vi har modtaget fra myndighederne, siger Lars Froberg Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce