Annonce
Kolding

Museum rykker genåbning i uge frem

Museum gør klar til atter at modtage gæster - blandt andet med afmærkning på gulvene. Foto: Dansk Sygeplejehistorisk Museum
Når Sygeplejemuseet genåbner mandag den 1. juni er det med en helt ny særudstilling om Florence Nightingale, som anses som grundlægger af den moderne sygepleje og sygeplejerskeuddannelse.
Annonce

Kolding: Planen var at genåbne Sygeplejemuseet den 8. juni, men nu er man så vidt i planlægningen, at museet er klar til at genåbne en uge tidligere - altså mandag den 1. juni.

- Når vi åbner skal der være styr på at alle sundhedsmæssige anbefalinger overholdes, så der er trygge forhold for både gæster og ansatte. Derfor er vi i fuld gang med at klargøre museet. Der bliver rengjort, sat håndsprit og skilte frem, og så laver vi afmærkning på gulvene. Vi er så heldige, at der er en naturlig vej rundt i udstillingerne, så vi nemt kan sørge for ensretning, siger museumsdirektør Trine Gjesing Antvor, som vurderer, at for gæsterne bliver oplevelsen ikke meget anderledes en den, man er vant til.

Om udstillingen

Man kan læse mere om den nye udstilling, hvis man klikker ind på www.dsr.dk/dshm og ser under fanebladet for udstillinger.

I anledning af jubilæuet udnævnte WHO i øvrigt 2020 til "Year of the Nurse and Midwife". World Health Day den 7. april var i år dedikeret til sygeplejersker.

Annonce

En kæp i hjulet

Derimod bliver der et helt nyt tilbud til gæsterne. Museet åbner nemlig med en helt ny særudstilling om Florence Nightingale, som anses som grundlægger af den moderne sygepleje og sygeplejerskeuddannelse.

Udstillingen var planlagt til at åbne den 12. maj 2020, hvor Florence Nightingale ville være fyldt 200 år. Den åbning kom corona på tværs af. Men nu åbner altså særudstillingen, der fortæller om myten, symbolet og den historiske person.

- Her går vi bagom myten og ser på, hvad hun egentlig stod for, og hvad hun udrettede, siger Trine Gjesing Antvor.

Trods ny udstilling erkender hun, at der er sat en kæp i hjulet i forhold til at nå årets forventede besøgstal.

- Men jeg tror på, at mange danskere vil lægge vejen forbi museet fra den 1. juni og frem. Sygeplejersker er jo et højaktuelt emne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fredericiansk lottospiller var millionær i to måneder uden at vide det: - Du får ikke min Nemkonto

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Fredericia

Døgnrapporten: En fik forbud mod at komme på restauration - en anden fik fire sigtelser

Annonce