Annonce
Kultur

Musikfestival holder fast i håbet: Alle muligheder er stadig åbne

Det er stadig helt uklart, hvad vej coronavinden blæser for Jelling Musikfestival, der efter planen skal afvikles om små to måneder. Alle muligheder er fortsat åbne, siger festivalen. Arkivfoto: Torben Glyum
Bliver festivalen til noget i år: Jelling Musikfestival befinder sig i en kaotisk tid uden klare svar, fremgår det af den seneste opdatering på facebook.
Annonce

Jelling: Spørgsmålene er klare nok. Men det er svarene ikke. Det skyldes, at festivalen i øjeblikket er i en slags tomrum. Der er fortsat næsten to måneder til, at det store arrangement skal afvikles, og ingen ved, hvordan coronaverden har udviklet sig til den tid. Men det er nu, forberedelserne så småt skal igang - både hos festivalfolket, der plejer at bruge op mod en måned på at bygge pladsen op og hos publikum, der skal forholde sig til overnatning - herunder betaling for campingplads - og andre praktiske ting.

Jelling Musikfestival får naturligvis mange spørgsmål fra sit publikum. Hvad sker der med festivalen og med vores billetter? Festivalen har samlet et par af de oftest stillede spørgsmål og giver dem en kommentar med på vejen.

Jelling Musikfestival bliver ikke gennemført sidste weekend i maj med mindre alle relevante myndigheder og vi selv mener, at det vil være fuldt forsvarligt.

Jelling Musikfestival

Annonce

Hvorfor aflyser I ikke?

Når arrangementer, der ligger senere end Jelling, har aflyst, hvorfor aflyser/udsætter Jelling Musikfestival så ikke?

"Lige nu kan vi ikke svare præcist på, hvad eventuelle begrænsninger i forsamlinger i slutningen af maj vil betyde for os, da det vil afhænge af myndighedernes konkrete krav. Jelling Musikfestival bliver ikke gennemført sidste weekend i maj med mindre alle relevante myndigheder og vi selv mener, at det vil være fuldt forsvarligt. Vi arbejder løbende på forskellige scenarier, efterhånden som vi bliver klogere og ønsker at træffe beslutninger på et så veloplyst grundlag som muligt. Samtidig skyldervi vores leverandører, optrædende artister, publikum og i særdeleshed de almennyttige formål, festivalen støtter, at holde alle muligheder åbne så længe som muligt."

Annonce

Følger situationen

Så er der nogle, der spørger, hvad corona-situationen betyder i forhold til de udenlandske artister?

"Vi følger naturligvis også corona-smittens udvikling internationalt, og er i tæt dialog med de forskellige bookingbureauer. Hverken vi eller de kan i øjeblikket vurdere, om det vil få konsekvenser for deltagelsen af de internationale hovednavne i Jelling Musikfestival", skriver festivalen om dét punkt.

Får billetkøberne pengene retur, hvis festivalen må aflyses?

"En eventuel refusion af billetprisen vil være betinget af de forhold, der er gældende til maj – herunder for eksempel forbud mod større arrangementer. Det kan vi derfor ikke svare på, som situationen er pt., men vi melder selvfølgelig klart ud, så snart det er muligt."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce