Annonce
Kultur

Musikteateret lukket ned: Modstand udvikler nyt

Mette Kier, direktør for Vejle Musikteater, bruger en del af sin tid lige nu på at få et program for musikteateret til at hænge sammen, selv om ingen ved om eller hvornår, det bliver muligt at gennemføre noget som helst. Arkivfoto: Leif Baun
Varslet er kort, kulturen lukker ned først og op sidst, når virussen skal bekæmpes. Men modstand giver også nye ideer, mener de i musikteateret.

Vejle: - Modstand udvikler nye tiltag.

Sådan lyder det første svar fra direktøren i Vejle Musikteater, Mette Kier.

- Og nej, vi har ikke opgivet Rock i Byparken. Vi prøver stadig at finde en måde at holde det på.

Hende hus er lukket, næsten helt og aldeles. Der er enkelte digitale arrangementer, men ellers må hun i øjeblikket finde glæde i erfaringerne fra efteråret, hvor kulturen fik et lille åndehul. Der måtte 4-500 gæster overvære arrangementerne, og musikteatret opbyggede en erfaring i at håndtere den sundhedsmæssige sikkerhed omkring tilbuddene med afspritning, rengøring og få folk til at gå "rigtigt" rundt i huset.

Annonce

Både håb og bekymring

Men Mette Kier kan også svinge mellem håb og bekymring. Håb om åbning og bekymring om, hvornår den kommer. Én ting har hun lært: Varslerne er korte, især når der skal lukkes ned. Og:

- Kulturen er det, der først bliver lukket ned og det, der sidst åbnes for igen. Men vi er klar til at åbne, også med meget kort varsel, lyder det med en nuance håb i stemmen.

Første kvartal er væk for musikteateret. Mette Kier bed mærke i, at statsministerens nytårstale indeholdt datoen 4. april. Men den lokale Mette fangede naturligvis også Mette Frederiksens ord om, at der venter et par svære måneder forude. Siden er der tilmed kommet endnu flere restriktioner, som gør vejen tilbage til et "normalt" kulturliv endnu længere.


Kulturen er det, der først bliver lukket ned og det, der sidst åbnes for igen. Men vi er klar til at åbne, også med meget kort varsel.

Mette Kier, direktør Vejle Musikteater


Lige nu går tiden med at lægge puslespil. Det vil sige planlægge arrangementer, rokere rundt med dem, udsætte dem, aflyse dem.

- Alt hvad vi kan lave, vil vi gennemføre. Men året har kun 365 dage, og vi er ved at have et tætpakket 2021. Lige januar måned er det ikke gået så galt med, for der var stille i forvejen, understreger hun.

I denne uge kom meddelelsen fra rockorkestret Malurt om, at gruppen skubber alle sine planer til 2022. Set fra Mette Kiers stol er billedet blandet. Nogle artister hænger i, andre ønsker nye datoer, og så er der dem, der selv aflyser. Det gælder især store produktioner, hvor for eksempel en operatrup jo nu er forhindret i at øve. Puslespillet bringer den udfordring med sig, at mange kalendere skal synge i kor. Artisterne er ofte på turneer, så det er ikke kun ét men en hel kæde af arrangementer, der skal flyttes med.

Annonce

Sejler for en tredjedels kraft

Der er stille i det store kulturhus for tiden og også blandt medarbejderne. Huset er personalemæssigt nede på en tredjedels kraft, da medarbejderne skiftes til at gå på arbejde der hjemme.

- Vi har været omhyggelige med at søge de hjælpepakker vi kan, og det har vist sig at de virker og pengene kommer hurtigt. Det giver ro på bagklappen, at vi kan se, at vi bliver hjulpet, siger Mette Kier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Værtshusbesøgende nød gensynet med Havfruen: - Det er guld værd at være tilbage

Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Annonce