Annonce
Fredericia

Muslimsk gravplads i støbeskeen ved Christianskirken - provsti i dialog med tyrkisk venskabsforening

Kirkegården ved Christianskirken kan blive ramme om en kommende muslimsk gravplads. Dialogen har været i gang i længere tid, og tirsdag bliver der afviklet informationsmøde om ønsket. Foto: Christianskirken
Provstiet i Fredericia har gennem længere tid været i dialog med Fredericia Tyrkisk Kulturforening om at få indrettet en muslimsk gravplads lokalt. Ønsket er stigende for at blive begravet lokalt, og provstiet er klar til at imødekomme det.

Fredericia: Vejle og Kolding har muslimske gravpladser, og nu er arbejdet sat i gang for at undersøge behovet for en tilsvarende gravplads i Fredericia. Det er Fredericia Provsti, som gennem længere tid har været i dialog med den tyrkiske forening i Fredericia om ønsket.

- Fredericia har en historisk tradition for religionsfrihed og "Byen for alle". Vi vil derfor også gerne imødekomme et lokalt behov for at kunne begrave sine kære på en muslimsk gravplads i Fredericia. I dag er man henvist til at køre til Vejle, Odense, Kolding eller andre steder, siger provst Børge Munk Povlsen.

Der har været en fin dialog om projektet, og et møde i dag tirsdag skal give en pejling på, hvor stort ønsket og opbakningen til en gravplads måtte være. Byrådsmedlem og formand for Fredericia Tyrkisk Kulturforening Turan Savas (S) har været i dialog med provstiet om ønsket.

Annonce

- Vi kan se at behovet er stigende, fordi flere tyrkiske borgere gerne vil begraves i Danmark. Tidligere ville man gerne til hjemlandet, men nu har mange børn og børnebørn her, og så vil man gerne blive her. Det kan jeg mærke på mig selv, siger Turan Savas, som håber, at mødet vil give en god fornemmelse for, hvordan opbakningen til en gravplads vil være.

Fredericia har en historisk tradition for religionsfrihed og "Byen for alle". Vi vil derfor også gerne imødekomme et lokalt behov for at kunne begrave sine kære på en muslimsk gravplads i Fredericia.

Provst Børge Munk Povlsen

10 år til Vejle

Siden 2012 har Vejle Nordre Kirkegård rummet en muslimsk gravplads, og i provstiet ser man i retning af Christianskirken til en lignende plads.

- Vi vurderer, at vi vil kunne finde et areal ved Christianskirken, hvor der er de nødvendige rammer til begravelsespladsen. Den vil indgå i kirkegården på lige fod med den øvrige del, og være underlagt samme regler, pointerer Børge Munk Povlsen.

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvor mange gravpladser den skal kunne rumme, men i lighed med de øvrige gravpladser, skal de finansieres af familierne.

- Der vil måske være lidt anlægsomkostninger, mens driften bliver på lige fod med den øvrige del af kirkegården finansieret af egenbetaling, siger Børge Munk Povlsen.

Annonce

Andre trossamfund

Han har forståelse for, at der er et ønske fra blandt andet de mange tyrkiske efterkommere at få mulighed for at blive begravet lokalt.

- Vi har i dag også en katolsk afdeling på Assistents Kirkegård, og de reformerte har deres egen kirkegård. Fredericia rummer også en jødisk kirkegård, og selv om den ikke længere er i brug, så vidner det om byens historiske respekt for andre trossamfund, siger Børge Munk Povlsen.

På Vejle Nordre Kirkegård er der plads til 200 gravpladser, som er lagt ud i græs, og der gælder blandt andet vedtægt om, at enhver muslim, uanset hvilken muslimsk retning, kan blive begravet i den muslimske afdeling på kirkegården.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Nedlagt handelsmarked forfalder: Men ejer har planer med stedet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Fredericia For abonnenter

Bevaringsværdig ejendom i Prinsessegade skal rives ned - i stedet kommer der syv nye lejligheder

Fredericia HK

Bundproppen venter i Helsinge: Derfor er Nordsjælland-opgør ikke nødvendigvis en walk over-kamp for FHK

Kultur For abonnenter

Lydmord: Musikalsk grænseoverskridende koncert

Alarm 112

Pludselig røg det ene hjul af Johnnys bil: Hjulbolte løsnet i løbet af natten

FC Fredericia For abonnenter

Derfor hægter FC Fredericia med en sejr på vestkysten én af rivalerne helt af

Fredericia

ADP A/S i Fredericia er en fantastisk ide, men tingene skal holdes adskilt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Sommerhuse skal beskyttes mod oversvømmelser: Får lov til at lave 600 meter langt dige

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia

Forventer snarlig åbning: Derfor rykker Intersport tilbage til Fredericia

Alarm 112 For abonnenter

Pushere gemte narko i lejligheder - nu venter fængsel i over to år

Fredericia

Du spørger - kandidaterne svarer: Hvordan får vi flere lokale uddannelser?

Annonce