Annonce
Alarm 112

Mystiske æggekastere hærger på Vejle-egnen: 'Der blev ringet på og pløjet æg ud over facade, fordør og postkasse' - og postkasser bliver også hejst op i folks flagstænger

Æggene har blandt andet ramt et vindue på Vardevej i Vejle, en husmur i Grejsdalen og udhænget på en carport ved et parcelhus i Skibet. Privatfotos
Både i Vejle, Grejs og Skibet er flere huse og biler den seneste tid blevet ramt af æg. Politiet er informeret om sagen.

Vejle: Smask ... smask!

Mandag aften lød der pludselig et par bump hos Lene Thiemer Hedegaard, der bor på Vardevej i udkanten af Vejle. Var der mon sket et uheld? Havde nogen brug for hjælp? Eller hvad kunne kunne det være?

Nej, det var der ikke. I stedet var det noget helt andet, hun kunne konstatere, da hun gik udenfor: Huset var blevet ramt af to æg.

Annonce
Smask! Her på Vardevej blev der kastet to æg på et hus mandag aften. Privatfoto

- Vi opdagede det med det samme, da det gav et par bump. Det ene æg havde ramt vinduet, og vi skyndte os at få det vasket af, inden det størknede, fortæller Lene Thiemer Hedegaard.

Hun ærgrede sig over situationen, men har ikke foretaget sig yderligere i sagen.

- Det er selvfølgelig irriterende at rydde op efter, men jeg har ikke lagt mere i det, end at det er nogen, der er kørt forbi og gerne vil lave lidt "skæg i gaden". Og heldigvis er det ikke noget, der har gentaget sig, siger Lene Thiemer Hedegaard.

Svært at vaske af

Det står dog klart, at hun er langt fra den eneste husejer, der har haft rengøringskluden fremme for at gøre rent efter æggekasteri.

Både i Skibet, Grejs og Grejsdalen har der den seneste tid i diverse Facebook-grupper været opslag om dårlige oplevelser med æggekast. Her melder flere om æg, der har ramt mure, vinduer, biler, postkasser og busskure. En enkelt fortæller sågar, at der er blevet kastet æg efter hendes søn, der var på vej hjem fra skole.

- Her blev der ringet på og derefter pløjet æg ud over facade, fordør og postkasse, fortæller Tina Tessa Callesen fra Grejsdalen.

- Vi har også fået kastet æg på vores udhæng i carporten, beretter Lea Celina Rosenfeldt fra Skibet.

Noget tyder på, at æggekasterne er i aktion på flere tidspunkter af døgnet. Hos Andrea Ritz Lorentzen i Grejsdalen blev huset ramt midt på dagen.

- Det skete cirka klokken 13.30 mandag, hvor jeg hørte noget underligt, men kunne intet se på vores overvågning, så opdagede det først ved 15-tiden. Jeg har vasket det ned, men man kan stadig se det på facaden, fortæller hun.

Annonce

Utallige æggekast i Grejs

Æggekasteriet har særligt været et problem i Grejs-området, fortæller flere kilder til avisen.

Og det har ikke bare været den seneste tid, men noget der har stået på i en lang periode, lyder det fra Sofie Værnhøj Funder. Hun flyttede med familien til Grejs i marts 2019.

Det kan være svært at få vasket æggeresterne af, hvis det først når at størkne som her på en villa i Grejsdalen. Privatfoto

- Vi har lige siden dag ét oplevet mærkelige ting i Grejs. Der sker ting, som ikke er ok, og som ligger lige i grænselandet for, hvad man bør acceptere. I vores tid i Grejs har vi oplevet utallige æggekast imod huse i hele området, fortæller Sofie Værnhøj Funder.

- Vi har oplevet, at der efter mørkets frembrud bliver banket hårdt på vinduer og døre, postkasser blive rykket op af jorden for at blive hejst op i private flagstænger, eller postkasser der bliver sprængt i luften, fortsætter hun.

Annonce

Politiet er tippet om sagen

En anden kvinde, der ikke ønsker sit navn i avisen, fortæller, at hendes hjem i sidste uge blev ramt af to æg på vindue og murværk. Det skete sent om aftenen, og hun valgte efterfølgende at melde det til politiet.

- Jeg ringede til politiet, som gik ud fra, at der var tale om drengestreger. Jeg kan dog læse på Facebook, at de har været rundt omkring i området - nogle steder længere ude på landet. Så det er formentlig ikke små drenge, der har været på spil, siger hun.

Det kan give en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen at kaste med æg. Har æggene gjort skade på andres ejendom, kan de skyldige også risikere at stå med erstatningsansvaret. Privatfoto

Vejle Amts Folkeblad har været i kontakt med vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi. Han bekræfter, at politiet har modtaget en anmeldelse om æggekast mod en bolig, men at man ikke har kendskab til gerningspersonen.

- Det bliver betragtet som en hærværkssag at kaste med æg, og folk er selvfølgelig meget velkommen til at anmelde det, hvis det sker igen, siger Mikkel Ross.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Alarm 112

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce