x
Annonce
Læserbrev

Når bestyrelsen overraskes over tocifrede millionbeløb, så har den sovet i timen

At mene, at Fredericia er for lille til Fredericia Teater, og det derfor var nødvendigt at flytte forestillinger til København, er helt i skoven. Hvis teateret var så vigtigt, kunne københavnere rejse til Fredericia for at se forestillingerne. Det ville have brandet byen mere.

Læserbrev: For år tilbage serverede jeg for en klog person, der sagde, at Søren Møller vil blive et dyrt bekendskab for Fredericia Kommune.

Nu er det jo ikke første gang, at Fredericia Teater og Søren Møllers manglende økonomiske styring har været drøftet. I 2013 drøftede man også manglende millioner.

Det har ofte været fremhævet især af borgmesteren, at det brandede Fredericia. Andre har fremhævet, at det skabte arbejde i restaurationsverdenen, ja, gav øget omsætning nogle aftener, men det var absolut ikke det bærende.

Mange har undret sig over teaterets indhold, der på den ene side har været amatøragtigt og på den anden side populistisk med opsætning af amerikansk kultur i form af Disney-forestillinger.

Vi har sjældent set dybtgående teaterstykker, der kunne være med til at flytte tanker og forståelse. Fredericia Teater er af mange blevet opfattet som showbiz eller cirkus.

At mene, at Fredericia er for lille til Fredericia Teater, og det derfor var nødvendigt at flytte forestillinger til København, er helt i skoven.

Hvis teateret var så vigtigt, kunne københavnere rejse til Fredericia for at se forestillingerne. Det ville have brandet byen mere. "Hvis I vil se noget godt, må I rejse efter det!"

Kvalitetskultur har næsten aldrig kunnet eksistere som selvstændig forretning. Det er derfor nødvendigt med tilskud fra det private og/eller det offentlige.

Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke skal overholde budgetterne, som man udarbejder for hver periode.

Budgettet skal godkendes af bestyrelsen, der har det overordnede ansvar for, at forretningen føres fornuftigt og ansvarligt bl.a. i relation til budgettet.

Den daglige ledelse har ansvar for, at man løbende laver budgetkontrol. Ligeledes er det bestyrelsens ansvar at kontrollere, at budgettet overholdes.

Bestyrelsens kommunikation med den daglige ledelse skal være åben og direkte, så ingen bliver overrasket.

Som grundregel nedfældes det i vedtægterne, hvor store beslutninger den daglige ledelse må foretage uden godkendelse af bestyrelsen.

Når bestyrelsen overraskes over tocifrede millionbeløb, så har den sovet i timen, været uansvarligt efterladende og ikke levet op til sit bestyrelsesansvar.

Kreditorer og købere af ubrugte billetter kan sagsøge bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Mor Mette lettede på låget i en svær tid

Hov, sagde mor Mette lige, at de snærende bånd om vores hverdag løsnes en smule efter påske - hvis vi ellers opfører os ordentligt? Indrømmet. Det havde jeg ikke gættet. Ved en række af de øvrige pressemøder var hovedingredienserne sevet ud på forhånd. Denne gang troede jeg, at vi mest skulle ha' en statusrapport - en mellemregning. Bevares, det var stille jubel, og det var tydeligt, at statsministeren - der lagde nye alen til sin formidable kommunikation under coronakrisen - var ude i en verbal linedans. Ja, I gør det godt derude, men hold for alt i verden stilen - og afstanden. Ellers hives tæppet væk under forårsløfterne. Først gulerod, dernæst svirp med pisken. Nøjagtig som sundhedsminister Magnus Heunicke oplever et par gange om ugen, er det svært at sige noget klogt, når Mette Frederiksen har rullet sig ud, så herfra blot den klare opfordring: Lyt til statsministeren! En anden af dagens nyheder understreger pointen: Coronakrisen er ikke "kun" livsfarlig for ældre og kronisk syge, som mange har beroliget sig med. - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator, skrev ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus i et opslag på Facebook. Bom! Unægteligt en øjenåbner. Hvis nogen var i tvivl: Det her berører os alle. Er du mere til ekspertudsagn end ministeropfordringer, er det bare at skrue op for volumeknappen, når direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen taler til nationen. Nok har han skævt nakkehår efter sit forsøg på at klippe sig selv, men retorikken står - stadig - snorlige. Han bli'r svær at slå i kampen om titlen som årets dansker. Og var rynkerne i Brostrøms pande ikke lidt mindre markante denne mandag? Vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu, men det var svært at undertrykke et smil, da cheferne for det hele havde talt. En vittig sjæl spurgte på et af de sociale medier, om køerne mon ville stå og kigge på os mennesker, når vi kåde og jublende bliver lukket på græs. De skal være velkomne!

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce