Annonce
Læserbrev

Når det socialdemokratiske lederskab blomstrer

Læserbrev: Sandheden er, at politiske visioner, der skabes på et demokratisk fundament, kan for udenforstående fremstå som ikke eksisterende. Fordi disse demokratiske processer tager nu engang den tid, de tager.

Når Andy Pedersen (AP)(R) i sit læserbrev den 25. november skriver, at det socialdemokratiske projekt i Kolding Kommune er et projekt uden retning og lederskab, ja, endda visionsløst, er jeg lige ved at få kaffen galt i halsen og jeg undres.

Forløbet omkring den socialdemokratiske politiske vision i forbindelse med KV21 er præget af teamwork, motivation og berigelse. Vi inspirerer hinanden medlemmer imellem, vi taler med borgerne, foreninger og erhvervslivet. Demokrati i sin kerne, men det tager selvfølgelig tid.

Og vi tager gerne den tid, det tager. Fordi vi ved, at et lederskab kendetegnes ved, at der sættes retning, at mennesker bliver motiveret og beriget. At vi inspireres i fællesskaber og teamwork.

Og det socialdemokratiske lederskab skal nok stå i fuld flor inden KV21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Læserbrev

Landmand fra Vejle: Fødevare-produktionen er i fare

Læserbrev: Mange går naturligt nok op i miljøet og klimaet, men hvem bekymrer sig egentlig om, hvem der skal stå for den fremtidige fødevare-produktion? Jeg har været mælkeproducent i 40 år. De første syv år følte jeg mig "fri". Men så opdagede man tre døde hummere i Kattegat, og en helt uberettiget heksejagt er derefter gået ind på mit erhverv, i stedet for at man nogensinde har taget rensningsanlæggenes udledninger alvorligt. I dag plager overregulering og bureaukrati landmændene med det sikre resultat, at vi i en verden med en hastigt voksende befolkning kommer til at mangle fødevare-producenter i fremtiden. Politikerne har formået at skræmme en halv generation af unge landmænd væk ved at italesætte miljøproblemer, der ikke findes, samt fup-og-fidus-økologien som det eneste saliggørende. Jeg har nok plantet 40.000 træer i min levetid samt dyrket arealer, der dagligt optager masser af CO2 - planteavl gavner nemlig i dén grad klimaregnskabet. Hvor mange har gjort en tilsvarende indsats? I hvert fald ikke de virkelighedsfjerne politikere og bureaukrater, som med garanti aldrig selv har haft jord under neglene, og som senest har beskudt os med nye meningsløse krav om efterafgrøder, der ødelægger både indtjening og humør hos mig og mine kolleger, og som intet batter. At være landmand er et fantastisk job og livsstil, hvis vi får lov til at passe vores arbejde. Men det kræver, at vi ikke svines til af medier og meningsdannere, men bare en gang imellem får at vide, at vi faktisk er gode til det, vi laver. Dét kunne give energi til at yde en endnu bedre indsats, så du også fremadrettet har mad på bordet.

Annonce