Annonce
Fredericia

Når du skåler for konen eller skælder i køen: Fortæl det til Fredericia Dagblad

De omfattende vejarbejder i krydset Strandvejen/Vestre Ringvej i Fredericia har medført mange og lange køer i 2020. Det skulle gerne være ovre i 2021. Trafik fylder traditionelt meget i vores hverdag og bevidsthed - og i Fredericia Dagblad. Hjælp os med at holde fast i det. Arkivfoto: Søren Gylling
Ingen sammenligning i øvrigt, men fejringer og trafikken fylder jo i vores dagligdag. Og i Fredericia Dagblad. Store vejarbejder venter for eksempel i 2021. Hjælp os gerne med tips og iagttagelser.
Annonce

For nogle vil den største mærkedag i 2021 være ret konkret: Når de mærker lægens stik mod coronavirus i armen.

For andre bliver det dog alt andet lige stadig børnenes konfirmation eller ens eget guldbryllup - men kan vi fejre uden fire meters afstand? Måske ses der frem til veloverstået eksamen eller fruens 50-års fødselsdag med fokus på en anden type sprit end den til hænderne?

Ingen ved endnu, hvordan de kommende markeringer på livets vej vil forløbe. Men trods høje smittetal og endnu en nedlukning er der forsigtig optimisme, nu hvor Covid-19 vaccinen er her.

Fredericia Dagblad vil gerne skrive om disse dage.

Om dine, de andres og om byens, fordi der er så mange traditioner og historier her ved Lillebælt. Om fødselsdagene, dagene i kirken, de store dage på jobbet, dagene i løbet af ens uddannelse og dagene, hvor vi må tage afsked med vores kære. Samt ikke mindst alle hverdagene ind imellem.

Vi vil selv forsøge at være opmærksomme, men du som læser er altid velkommen til at lade os vide, når noget er på vej.

2021 bliver et år, hvor vi som lokalt medie i endnu højere grad lægger os i selen for at levere informerende, interessant og underholdende - men også konstruktiv og kritisk - journalistik. Selvstændig og redelig journalistik.


Du ser det nok selv, men får mere at vide om det her i Fredericia Dagblad. Det er et løfte.


Du kan forvente, at vi gør vores bedste, men det er afgørende, at du kommer med tips og idéer. Ros og ris.

Samt observationer af, hvad du møder på din vej i det daglige.

Det sidste ønsker jeg som den journalist, der beskæftiger sig med blandt andet trafik og altså veje, at læserne tager helt bogstaveligt. Hvad sker der rundt om i kommunen - set fra bag rattet eller styret eller fra fortovet?

For det meste glider den jo - trafikken - men forhindringer, køer, vejarbejder og andre irritationsmomenter fylder ganske meget i alles hverdag, selvom de ofte er et tegn på, at noget gøres for at få vores færdsel til at fungere bedre.

Så meld ind. På forhånd tak.

Foreløbig er der udsigt til, at det omfattende vejarbejde i krydset Strandvejen/Vestre Ringvej færdiggøres kort inde i 2021.

Næste år skal der også anlægges cykelsti på det manglende stykke af Røde Banke - fra samme strandvej og op - og fra Kolding Landevej til Skærbæk. Et længe næret ønske.

Hvad med 6. juli i 2021?

Nogle af de mærkedage, der ligger uden for den nære familie, er Fredericias, og næste år bliver det spændende at se, hvordan 6. juli kan markeres?

Museerne i Fredericia er med i planlægningen. Museerne ser også frem til at skulle flytte administration og hele lokalhistorisk arkiv hen i bygningen Flydedokken tæt op ad volden på Prangervej.

Der arbejdes tillige på en ny lydfortælling, man kan tage med på voldvandring. Den kommende podcast har bysbarnet og forfatteren Carit Etlar som "beretter".

Ligeså går arbejdet med en cykelsti ud ad byen langs Treldevej til Trelde og Østerby i gang. Bundgårdsvej forlænges til Kongens Kvarter og Vejle Landevej.

Inde i Fredericia indledes første etape af en forskønnelse af Fredericia Vold for 35 millioner kroner fra den gavmilde A.P. Møller Fonden.

Entreprenøropgaven sendes meget snart i udbud og indebærer nye gangbroer på volden, hvor den i dag skæres igennem af Sjællandsgade og Kongens Port. I Danmarks Port installeres elevator. Nørre Port sættes i stand og males.

Du ser det nok selv, men får mere at vide om det her i Fredericia Dagblad. Det er et løfte.

Journalist siden 1995 - siden 2001 på Fredericia Dagblad - Morten Kiilerich. Foto: Søren Gylling

Kontakt os gerne:

Har du input, tips eller gode idéer til journalist Morten Kiilerich, kan du kontakte ham via spørgeformularen i bunden af artiklerne. Han dækker for eksempel trafik, mærkedage og andet navnestof samt lokalhistorien i Fredericia Kommune.

Holder derudover særligt øje med livet i Herslev og i Bredstrup-Pjedsted.

Du kan også sende en mail på moki@frdb.dk eller ringe på 76414989.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Top-6 er i alvorlig fare: FC Fredericia tabte vindblæst slag i Helsingør

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Annonce