Annonce
Læserbrev

Når røde tal slår hårdt: Morten og andre ligestillede skal have hjælp

Da vores handicappede datter ikke lever længere, følger jeg ikke handicapområdet på nærmeste hold, men jeg har et klart billede af, at frygten for besparelser på området desværre har holdt stik.

Kim Christensen

Læserbrev: Når jeg i søndagsudgaven af VAF læser artiklen om Morten Denert, kommer jeg til at tænke på historien. Historien, som nutidens politikere måske kan lære af, måske kan leve op til.

Jeg skruer tiden tilbage til artiklen i VAF 16. september 2005, hvor jeg aftenen forinden havde været ordstyrer på et debatmøde på Skovagerskolen i Jelling med de, på daværende tidspunkt, tre borgmesterkandidater: Leif Skov fra Børkop, Arne Sigtenbjerggaard fra Jelling og Flemming Christensen fra Vejle.

Debatten tog blandt andet udgangspunkt i vi forældres frygt for besparelser på handicapområdet, når/hvis de nye storkommuner skulle overtage områder fra de daværende amter. Trods politisk uenighed var der en rørende enighed om, at børnene i Ny Vejle ikke måtte svigtes.

På et senere møde i Vingstedcentret, omtalt i VAF 1. december 2006, lød meldingen fra den kommende borgmester i Ny Vejle, Leif Skov: "Svage og handicappede børn skal ikke bøde for besparelser"!

Da vores handicappede datter ikke lever længere, følger jeg ikke handicapområdet på nærmeste hold, men jeg har et klart billede af, at frygten for besparelser på området desværre har holdt stik.

Når jeg læser de syv partiers holdninger til det pressede socialområde, er der en klar velvilje til at finde nogle gode og ansvarlige løsninger.

Jeg opfordrer derfor politikerne til samtidig at spørge jer selv: Hvordan ville jeg gerne leve, hvis det var mig, der var Morten, eller det var mit eget barn, der var Morten? Vil jeg være tilfreds med, at mit barn kom hjem fra arbejde, og ikke kom ud af døren før næste morgen?

Nogle vil nok sige, at det gør mange unge mennesker i dag. "Ja", men den altafgørende forskel er, at såkaldt normalt begavede unge mennesker selv træffer et valg, det gør Morten ikke.

Morten og andre ligestillede skal have hjælp, og det har vi råd til!

Husk udmeldingerne fra jeres forgængere.

Kim Christensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce