Annonce
Erhverv

Det begyndte som en hobby - nu har de 32 ansatte: Når sværen er sprød, er alting godt

Jesper Poulin Larsen og Thomas Hansen startede Kokkekompagniet i 1999. I dag har de 32 ansatte og er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Det begyndte som en hobby, men i dag har Kokkekompagniet 32 ansatte og producerer dagligt kantinemad til 2500 personer. Dertil kommer bryllupsfesterne, konfirmationerne, studenterfesterne og julefrokosterne.
Annonce

KOLDING: Man mærker det med det samme. Der er travlt.

Baljer med rejesalat, fade med skinke og skåle med æggesalat flyver rundt i lokalet, og der arbejdes intenst og koncentreret. Om en halv time skal kantinemad til 2500 personer være læsset i biler og sendt af sted fra Kokkekompagniets adresse i Kolding.

16 mand er i gang, men der bliver ikke sagt meget. Hak, hak, hak - én adskiller kernehuset fra peberfrugter med fire hurtige bevægelser, og en anden stabler friskbagt rugbrød og franskbrød i sorte kasser. Midt i det hele står Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen, som ejer Kokkekompagniet.

I år er det 20 år siden, at de startede Kokkekompagniet. Thomas Hansen er uddannet kok og tjener, og Jesper Poulin Larsen er uddannet kok og bager, så det virkede som et fornuftigt partnerskab.

- Det var Jesper, som hev fat i mig, og i lang tid var det bare på hobby-basis, men efterhånden fik vi mere og mere at lave, og så tog vi springet, lyder det fra Thomas Hansen.

Jesper Poulin Larsen er kørt ud med kantinemaden, så ham kommer vi ikke til at se mere til, fortæller Thomas Hansen og tilføjer, at de begge har fingrene langt nede i den daglige drift.

- Jeg tror faktisk, at der er plads til os alle sammen. Hvis man holder en fornuftig kvalitet til en fornuftig pris, så er der plads på markedet. Der er selvfølgelig altid folk, som prøver at gøre tingene meget billigt, og dem taber vi kunder til engang imellem, men de kommer som oftest tilbage igen.

Thomas Hansen, medejer af Kokkekompagniet

Annonce

Ramte noget rigtigt

I dag er der 32 ansatte plus det løse i Kokkekompagniet, og tanken om at blive landsdækkende har strejfet de to entreprenører, men det passer ikke rigtigt sammen med den måde, de gerne vil drive deres forretning på.

- Det er vigtigt for os, at vi er til stede. Også for vores medarbejderes skyld. Vi er ikke blege for at give en krammer, hvis der er én, der har en øv-dag. Vi går op i, at her er rart at være, siger Thomas Hansen.

Belønningen er en meget lav personaleudskiftning.

Den 1400 kvadratmeter store produktionshal er opdelt i en kantine- og festdel, og så er der også et bageri med egen bagermester. Det vinder de en del på - at have eget brød, fortæller Thomas Hansen, da han viser rundt.

Da Thomas Hansen og Jesper Paulin Larsen startede Kokkekompagniet, leverede de kun mad til fester. Kantine-delen kom på senere. Men ret tidligt lavede de en genistreg og begyndte som de første i Danmark at tilbyde nytårsmenuer ud af huset.

- Vi ramte noget rigtigt. Bare se, hvor mange der tilbyder det i dag, siger Thomas Hansen.

Annonce

Nix pille

Udover kantinemad og fest-menuer tilbyder Kokkekompagniet også at stå for julefrokosten. Sammen med konfirmationer, nytår og studenter er julen et af de tidspunkter på året, hvor der hakkes, blandes og bages mere og hurtigere end normalt.

Men fordi Kokkekompagniet har, hvad Thomas Hansen kalder et uge-flow, oplever de ikke julen som alt for travl.

- Når der er gået en uge, så piller vi alle de gamle bestillinger ned og bestiller alle råvarerne til den kommende uge. Selvfølgelig har vi mere travlt om julen, for der skal mere igennem, men på den anden side vil vi heller ikke have, at det bliver en fabrik, siger Thomas Hansen og tilføjer, at de egentlig gerne vil forny julefrokosten, men at det ikke kan betale sig.

- Folk kan godt sige, at de gerne vil have nye ting på julefrokostbordet, men når det kommer til stykket, er der ingen, der bestiller det. Vi puttede på et tidspunkt hellefisk på menuen, men folk spurgte alligevel efter laksen. Sådan er det. Man må ikke pille for meget ved julefrokosten, lyder det fra Thomas Hansen, som dog alligevel ikke kan nære sig for at ryste posen lidt.

- Så bliver det jo sådan noget med, at vi laver en hjemmelavet remoulade med en masse friske krydderurter, friterer kapersne og så videre.

En dildkvist her, et salatblad der. Maden skal være pæn at se på, når den kommer ud til kunderne. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Uden opskrifter

Det eneste sted, der arbejdes med opskrifter i Kokkekompagniet er i bageriet. Ellers smages tingene til. Og når der kommer en ny kok, vil Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen gerne have, at den nye mand sætter et aftryk på maden. Som kunde må man gerne mærke, at der sker noget nyt - at der ikke er stilstand i tingene.

Det betyder dog også, at der kan komme klager, for hvorfor smagte rejesalaten i dag ikke som i går, kan kunderne undre sig over.

- Vi har en overordnet smag, som hedder Kokkekompagniet. Det er noget med, at det skal være friskt, lavet af gode råvarer, og så må det gerne være pænt. Vi putter gerne lidt ekstra grønt pynt på, for vi spiser også med øjnene, siger Thomas Hansen og tilføjer, at de aldrig er bange for at tage en dialog med kunderne om maden.

Det sker for eksempel, når kunder kommer og afleverer tallerkener, fade og bestik efter en fest.

- Så går vi lige ud og hjælper dem nogle gange, og så får vi en snak om maden. Det ser vi som en styrke - at vi hele tiden holder os opdateret på, hvad de synes om vores produkt, siger Thomas Hansen.

Derfor bliver han heller ikke bekymret, men ser det mere som et spark bagi, når nye konkurrenter dukker op på markedet.

- Jeg tror faktisk, at der er plads til os alle sammen. Hvis man holder en fornuftig kvalitet til en fornuftig pris, så er der plads på markedet. Der er selvfølgelig altid folk, som prøver at gøre tingene meget billigt, og dem taber vi kunder til engang imellem, men de kommer som oftest tilbage igen, lyder det fra Thomas Hansen.

I dag tjener Kokkekompagniet flest penge på festdelen.

- Pris er en stor faktor, når man taler kantinemad, men når nogen for eksempel skal holde et bryllup, så er de mere tilbøjelig til at bruge lidt flere penge på maden.

Kokkekompagniet sender kantinemad til 2400 personer ud af huset hver dag. Det kræver en hvis koncentration, og at alle ved, hvad de skal. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

En streng wedding-planner

Som uddannet tjener kan Thomas Hansen også give gode råd med på vejen, når et par, der skal giftes, for eksempel henvender sig.

- Jeg er sådan en slags wedding-planner. Jeg er god til at holde styr på brudene, når de bliver overgearede, griner han og tilføjer, at det handler om at have en vis balance i tingene.

- Jeg siger meget sjældent nej til noget, men jeg kan godt sige til en brud, at det hun gerne vil have kommer til at koste ret mange penge i forhold til, at hun nok er den eneste, som vil lægge mærke til det.

Efterhånden er der kommet lidt mere ro på i produktionshallen. Kantinemaden er blevet sendt af sted, og selv om der stadig arbejdes, er det med langsommere bevægelser.

I morgen skal der sendes kantinemad ud igen, og i horisonten lurer julen med al dens overflod.

Det er "bad business" at pille for meget ved julefrokost-menuen. Folk siger måske, at de gerne vil prøve noget nyt, men i realiteten bestiller de altid det samme. Foto: Peter Leth-Larsen
Festdelen er den mest rentable del af Kokkekompagniets forretning. Folk vil gerne betale lidt ekstra, når det handler om "den store dag". Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet flyttede ind i Kokkens & Jomfruens gamle produktionshal i Kolding for tre år siden. Det er her, at al maden bliver lavet. Foto: Peter Leth-Larsen
Jesper Paulin Larsen og Thomas Hansen går op i, at personalet har det godt. Derfor er der iføle Thomas Hansen heller ikke stor udskiftning i personalet. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og vennen Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og vennen Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og vennen Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og vennen Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Kokkekompagniet leverer mad ud af huset i mængder, som er vanskelige ar forstå. Virksomheden, som i dag beskæftiger over 30 ansatte, blev grundlagt i 1999 af Thomas Hansen og Jesper Poulin Larsen. Kokkekompagniet er leveringsdygtige i fest- og fødselsdagsmiddage, kantineløsninger og overdådige bryllupsfester med mad, vin, teltudlejning, tjenere etc. Og naturligvis julefrokoster, som snart banker på døren. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce