Annonce
forside

Nægtede at udtale sig i retten: 16-årig sigtet for kioskrøveri

I slutningen af juli blev Treldevejens Kiosk udsat for et røveri, hvor en mand truede sig til et kontantbeløb. Hele tiden har politiet haft en formodning om, at der var en medgerningsmand på fri fod. Torsdag blev endnu en ung mand varetægtsfængslet i sagen. Arkivfoto: Kathrine Jensen

To unge drenge sidder nu varetægtsfængslet for at have begået et røveri mod Treldevejens Kiosk i juli. Begge nægter sig skyldige, og den yngste ønskede ikke at sige noget i retten.

Fredericia/Kolding: En ung mand blev torsdag formiddag anholdt af politiet. Han sættes i forbindelse med røveriet mod Treldevejens Kiosk den 29. juli omkring klokken 20.

Den 16-årige dreng blev anholdt i lokalområdet, oplyser vicepolitiinspektør Frede Nissen.

Klokken 11 torsdag blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding, som blev holdt for lukkede døre. Her lød sigtelsen på, at han skulle - i forening med en nu varetægtsfængslet 17-årig - have røvet Treldevejens Kiosk. Den 16-årige nægtede sig skyldig og ønskede ifølge anklager Line Godtfredsen ikke at udtale sig i retten.

Kiosken og røveriet

Treldevejens Kiosk har været ejet af Karunakaran Ragunathan siden august 2010.På otte år har kiosken været udsat for fire røverier.

Senest i juli, hvor en mand truede sig til omkring 1000 kroner i kontanter.

I starten af august blev en 17-årig dreng varetægtsfængslet for røveriet.

Der har hele tiden været en formodning om, at der har været en medgerningsmand på fri fod.

Torsdag blev en 16-årig dreng varetægtsfængslet for at have begået røveri i forening med den 17-årige.

Den juli-aften, hvor der senest var røveri, var det indehaverens datter og mor, der var i butikken. Moderen slog blandt andet røveren med en moppe.

Slag med moppe

Anklageren anmodede om lukkede døre af hensyn til den sigtedes unge alder og det faktum, at han ikke ønskede at udtale sig.

I forvejen sidder en 17-årig dreng varetægtsfængslet, sigtet for røveriet mod kiosken. Han fik onsdag forlænget sin varetægtsfængsling frem til 26. september.

Røveriet - som de to angiveligt skulle have begået - foregik søndag den 29. juli omkring lukketid. Kasseekspedienten, som tilfældigvis også er datter af indehaveren, havde netop talt kassen op, hvorfor den ikke indeholdt mere end godt 1000 kroner.

Med en kniv i hånden var en af drengene gået ind i kiosken og truet sig til at få udleveret indholdet af kasseapparatet. På vej mod kasseekspedienten stødte han dog på moderen til kasseekspedienten, der var ved at vaske gulv. Hun slog ham med moppen og løb efterfølgende ud på gaden og råbte på hjælp.

Sagen efterforskes

Politiet brugte derefter en stor del tid på at eftersøge området omkring kiosken, men de fandt ikke knivrøveren. Den 17-årige blev anholdt få dage efter, mens den anden formodede gerningsmand altså nåede at være på fri fod væsentlig længere.

Siden røveriet har politiet ikke lagt skjul på, at de mente, der var en medgerningsmand på fri fod. Om det er ham, de har fanget, er uvist.

Frede Nissen ønsker ikke at kommentere på, hvorvidt man antager, at der er flere gerningsmænd på fri fod.

Den 16-årige unge mand blev varetægtsfængslet i syv dage. Anklageren havde anmodet om en varetægtsfængsling på fire uger, men det valgte dommeren altså ikke at imødekomme.

Frede Nissen fra Sydøstjyllands Politi oplyser, at "man stadig efterforsker sagen".

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce