Annonce
Læserbrev

Nødpasning er også til de udsatte børn

Annonce

Læserbrev: Regeringen har netop udvidet nedlukningen til efter påske. En nødvendig beslutning, som dog allerede for langt hovedparten af familier har givet en ny og uvant hverdag med mange ændrede rytmer og langt mere tid sammen.

For nogle familier, så er hverdagen knap så let – også uden de begrænsninger, som coronavirussen medfører. En familie kan være ramt af udfordringer, der gør det svært for børnene at blive mødt tilstrækkeligt i hjemmet. En forælder kan være ramt af depression, stress eller generelt være udfordret med forældrerollen. Nogle af vores udsatte børn har derfor bedre af at komme i dagtilbud eller SFO fremfor at blive holdt hjemme.

Derfor er det vigtigt, at man som forælder ved, at vanskelige forhold i hjemmet godt kan udløse nødpasning, ligesom hvis børn eller unge har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov.

Det er ikke et mål i sig selv, at så få børn som muligt bliver nødpasset i kommunens institutioner under nedlukningen. Det er et mål, at de børn, der måtte have behov for nødpasning, får gjort brug af tilbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce