Annonce
Fredericia

Nørrebrogade-kvarteret får nye kloakker: Det er kun begyndelsen på et tiårigt projekt

Et større kloakarbejde går 1. april i gang i Nørrebrogade-kvarteret. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Fredericia Spildevand og Energi begynder 1. april arbejdet med at klimasikre kloaksystemet i Nørrebrogade-kvarteret.

Fredericia: 1. april begynder arbejdet med at klimasikre kloaksystemet i Nørrebrogade-kvarteret. Der er tale om et omfattende projekt, som det vil tage cirka 10 år at gennemføre. Projektet i Nørrebrogade-kvarteret er en del af Fredericia Spildevand og Energis langsigtede indsats for at klimasikre kloaksystemet i hele Fredericia Kommune.

- Vi har valgt at arbejde i netop Nørrebrogade-kvarteret, da kloaksystemet her er forholdsvist gammelt og derfor trænger til at blive fornyet. Faktisk er de ældste registrerede kloakledninger mere end 100 år gamle, fortæller ingeniør Charlotte Leth, Fredericia Spildevand og Energi A/S, i en pressemeddelelse.

Annonce

Løber ud i naturen

Kloaksystemet i Nørrebrogade kvarteret består af 12-14 kilometer kloakledning. Der er derfor tale om en kompliceret opgave, der skal gennemføres i et område, hvor der dagligt færdes mange mennesker. De første måneder vil arbejdet foregå syd for krydset Indre Ringvej/Jernbanegade.

- Vi gennemfører arbejdet i etaper, og vi arbejder dermed ikke i hele området på én gang. Vi opfordrer alle, der færdes i kvarteret, til at holde godt øje med skiltene i området. Tidsplanen for det samlede projekt ligger desuden på vores hjemmeside, siger Charlotte Leth.

Det er vigtigt, at kloaksystemet har tilstrækkelig kapacitet til at kunne tage imod væsentligt større regnmængder end i dag. Er der ikke plads nok i kloaksystemet, vil det overskydende vand, som er en blanding af regnvand og urenset spildevand, løbe ud i blandt andet vandløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia HK

Live: Får FHK point

Annonce