Annonce
Vejle

Nye planer for Nørretorv: Politikere beder om så store træer som overhovedet muligt 

Træerne skal være så høje som muligt. Sådan lyder beskeden fra teknisk udvalg til kommunens planlæggere i forbindelse med ændringerne på torvet. Illustration: Vejle Kommune
Teknisk udvalg har godkendt planerne for et grønnere torv med flere siddepladser.
Annonce

Vejle: Jo større træer og jo grønnere jo bedre.

Sådan lød tirsdagens tilbagemelding til Vejle Kommunes planlæggere fra teknisk udvalg - ifølge udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen (V).

Meldingen kom i forbindelse med planerne for et ændret Nørretorv. Forvaltningen har udarbejdet et forslag med seks runde siddeplinte, der ligesom på Søndertorv nærmest svæver over torvet. De skal kombineres med bede, hvor der plantes træer og blomster for at få en grønnere plads.

Annonce

Cykler flyttes

Det var i forbindelse med oplægget til nyt torv, at politikerne bad om så store træer som muligt.

- Vi ved godt, at der er problemer med at plante store træer på pladsen på grund af det store vandbassin, der ligger under pladsen. Men vi bad om at få så store træer som overhovedet muligt, fortæller udvalgsformanden.

Ud over nye grønne siddeområder indeholder planen et farvel til de nuværende blomstersøjler foran butikkerne, mens cykelparkeringen ved St. Thomas Apotek flyttes hen til teknikbygningen ved busholdepladsen.

På den måde håber planlæggerne, at der kan skabes bedre sammenhæng med Vestergade. Til gengæld er forslaget fra 2017 om at flytte den skæve lysmast og ændre i de sorte granitplinte opgivet i projektet til knap en million kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce