Annonce
Fredericia

Nabo er lettet - men stadig på stikkerne: - Det er helt vildt

Steen M. Ravn og Pia og Carsten Gerdes Sørensen ses her ved Skovhave. De er alle lettede over, at det planlagte boligprojekt med 131 boliger formentlig ikke bliver til noget. Foto: Peter Leth-Larsen
Fire naboer brugte en del af juleferien på at uddele flyers, da de var skeptiske over for boligprojekt i Erritsø. Det endte med et stormøde, og nu har udvalgsformand lyttet til protesterne. - Det er helt vildt, siger Pia Gerdes Sørensen.
Annonce

Erritsø: - Jeg er virkelig, virkelig glad.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Pia Gerdes Sørensen fra Mosegårdsvej ovenpå byrådspolitiker Steen Wrist Ørts' (S) melding om, at han ikke støtter en dispensation til byggeriet af nye boliger på Skovhave-grunden i Erritsø.

Torsdag aften deltog Pia Gerdes Sørensen sammen med cirka 200 mennesker i et lokale på Fredericia Uddannelsescenter til mødet om det planlagte byggeri af rækkehuse og fire etagers bygninger på Mosegårdsvej.

Og fredag morgen meddelte Steen Wrist Ørts, at han ikke stemmer ja for en dispensation til at opføre 141 boliger i stedet for de 90, som lokalplanen tillader.

- Det er jo det, vi har gået efter. Vi håber virkeligt, at de holder sig til den oprindelige lokalplan, siger Pia Gerdes Sørensen.

Annonce

De har lyttet

Pia Gerdes Sørensen har sammen med en lille kerne af naboer gjort meget for at informere om projektet i lokalområdet. Sammen med sin mand Carsten og et andet ægtepar, Kristen og Steen Ravn, var hun i juleferien rundt for at uddele omkring 1000 flyers i området.

De var bekymrede for, at boligprojektet er større, end området kan rumme. Og at det vil presse en i forvejen udfordret trafikal situation ved Mosegårdsvej og Snaremosevej.

Med godt 200 deltagere ved mødet lykkedes det i den grad af få mobiliseret lokalområdet til mødet. Efter mødet havde de fire aktive naboer også en snak med udvalgsformand Steen Wrist Ørts.

- Trafikken fyldte meget ved mødet. Men også antallet af boliger. Det er ok med os, at de bygger de 90 boliger, men 141 boliger bliver for meget. Det er det, socialdemokraten har fanget. De har lyttet, og det er helt vildt, siger Pia Gerdes Sørensen.

Den endelige beslutning skal tages i by- og planudvalget 15. januar. Her afgøres det, om der kan gives dispensation til at bygge 141 boliger i stedet for 90. Med meldingen fra Steen Wrist Ørts - og med socialdemokraternes klare flertal i udvalget, peger det i retning af et nej.

- Vi er stadig på stikkerne, og vi vil lige se, hvad der sker den 15. januar og efterfølgende 3. februar, hvis sagen skal gå videre til byrådet, siger Pia Gerdes Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce