Annonce
Fredericia

Natteravnene på arbejde i dagslys: Samler affald og får kolde kontanter

Dan Hansen (th.) er formand for Natteravnene Fredericia og sammen med ni andre frivillige fra foreningen, var han sidste søndag på gaden for at samle affald. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
De gulklædte natteravne er blandt de foreninger, der tjener penge ved at samle skrald op. Indtægten på 3000 kroner betyder meget for dem.

Fredericia: Normalt er det først efter mørkets frembrud, man lægger mærke til Natteravnene, når de cirkurlerer rundt i nattelivet og snakker med de unge. Denne søndag er det dog anderledes.

Iklædt gule refleksveste og sorte arbejdshandsker traver 10 frivillige fra Natteravnene vejene omkring Korskærparken tynde. Det er en af 18 ruter i Fredericia Kommune, som er en del af projektet Ren Natur, hvor foreninger mod nogle timers indsats med affaldsindsamling på en særlig rute får 3000 kroner kontakt.

Pengene har Natteravnene ikke afsat til noget endnu.

- For en forening som vores er 3000 kroner mange penge. Modsat hvad mange tror, så lever vi af donationer fra fonde og lignende. Så det kommer til at gå til de bolcher og kondomer, vi deler ud om natten, eller til en periode hvor der ikke kommer så mange penge ind, siger formanden for Natteravnene Fredericia, Dan Hansen.

- Det er også en måde, hvor vi kan give lidt tilbage, så det ikke altid er lokalsamfundet, der skal støtte os, men at vi også kan give noget tilbage udover at gå rundt i nattelivet, siger Kenneth Laursen fra Natteravnene, der kalder ordningen ren win-win.

Det er også en måde, hvor vi kan give lidt tilbage, så det ikke altid er lokalsamfundet, der skal støtte os, men at vi også kan give noget tilbage udover at gå rundt i nattelivet.

Kenneth Laursen, Natteravnene Fredericia

En lille sideindtjening

Ruten, som de natteravnene samler affald på, er 11 kilkometer lang. De er vant til at gå hele nætter, så det i sig selv er ikke den store udfordring, selvom der er en del ophold for at samle dåser, papir og cigaretskodder langs Vejlevej, Ullerupdalvej og Lumbyesvej.

Som det også er gældende for de øvrige 17 ruter, er der opsat en række kriterier for, hvor mange man skal være til at løse affaldsindsamlingen, hvornår det skal foregå samt andre faktorer, indsamlerne skal være opmærksomme på.

- Vi har selv taget en pose med til pantflasker. Så kan vi måske tjene en 20'er ekstra, siger Dan Hansen med et smil, mens han kigger ned i pantposen og fortsætter:

- Vi håber, vi kan komme til at gøre det igen næste år. Så er vi i hvert fald klar igen.

Pengene til projektet, som gives videre til blandt andet Natteravnene, er doneret af McDonald's, Spar og Dansk Retursystem.

Projekt Ren Natur

Non-profit organisationen Hold Danmark Ren har startet projektet Ren Natur. Med Ren Natur udstyrer man private indsamlingsgrupper med handsker og affaldssække, så de kan være med til at holde naturen fri for skrald.

I Fredericia Kommune har man i år 18 ruter, der en gang om året bliver finkæmmet for affald.

Grupperne, der udfører opgaven, for som tak for hjælpen 3000 kroner.

Pengene er sponseret af Macdonalds, Spar og Dansk Retursystem.

Kilde: rennatur.org

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce