Annonce
Erhverv

Natur, kunst og alternativ behandling: Nina vil sætte fut i den gamle skovridergård

Denne kvinde har sat sig for at skabe en ny fremtid for den gamle skovridergård. Mange skolebørn i Kolding kender Nina Maria Sestoft fra 11 år i Naturskolen sammen med Jørn Chemnitz, men nu er det hendes helt eget projekt, hun har kastet sig over. Og det er et projekt med flere sider. Foto: Ludvig Dittmann
Nina Maria Sestoft går og tripper. Coronakrisen er kommet på tværs af alle de planer, hun har for den gamle skovridergård i Stenderupskovene. Hun håber, at det kan blive et centrum for folk, der er nysgerrige på natur, kunst og alternativ behandling.
Annonce

Kolding: Nina Maria Sestoft er en vulkan af gode ideer. Og hun har også sikret sig den helt rette bolig, hvor der er højt til himlen, så de mange ideer kan få vinger at flyve på. De seneste par år har hun boet privat i den gamle skovridergård i Stenderup Midtskov, og det er her - ude for enden af Mørkholtvej - at hun lige nu går og tripper.

For hun kan dårligt vente på, at coronakrisen taber pusten. Gennem lang tid har hun nemlig arbejdet med at omdanne skovridergården til et levende sted for mange slags nysgerrige mennesker. Her vil hun skabe et sted med både alternativ behandling, naturformidling og kunst. Masser af kunst. Her skal være foredrag, musik, strikkeværksted og samvær - eller kort sagt: Åndelighed.

- Jeg håber, at skovridergården kan blive et sted for fællesskabet. Hvor man kan dyrke interessen for naturen og for alt, hvad den kan gøre for os, siger Nina.

Annonce

Hjerteformede sten

Ikke alle planer er lige konkrete endnu, men hendes terapirum står parat til at modtage kunderne, straks det igen bliver tilladt efter nedlukningen. En stor gong står på gulvet og signalerer, at vi er ovre i den alternative behandling. Hjerteformede sten ligger på en lille stribe i vinduet.

- Dem har jeg fundet, når jeg har gået tur i skoven. De er bare hoppet op i lommen, smiler Nina, som har en kæmpe overbevisning om, at naturen i sig selv er en helende kraft. At det er godt for helbredet og fantasien, når vi slukker tv'et, rejser os fra lænestolen og går udenfor.

- Da jeg fik muligheden for at flytte herud, så tænkte jeg, at det var "once in a liftime", siger Nina Maria Sestoft, som kom hertil i december 2018. Siden har hun arbejdet med at indrette og lægge planer for, hvad skovridergården kan bruges til. Her er hun ved indgangen til den gamle naturstue, hvor hun havde planlagt et jule-værksted med hækling og kunst, men det blev forpurret af corona-nedlukningen. Foto: Ludvig Dittmann

Derfor er hun også så glad for, at hendes terapi ligger herude i det grønne, hvor man eksempelvis kan få klangterapi, healingsmassage eller kraniosakralterapi, inden man bagefter sætter sig fredeligt til rette i en af de mange grønne oaser, man finder rundt omkring skovridergården. Her bliver man kun forstyrret, hvis en skovgæst kommer gående forbi, eller hvis der er folk på vej hen til den nærliggende, offentlige bålhytte.

Annonce

Lyset skal ind

Foruden terapien tilbyder hun naturvandringer, for hun er uddannet biologilærer og har i 11 år arbejdet indenfor Naturskolen i Kolding. Hendes tag på faget handler dog ikke om at lede efter dyrespor eller spotte en rævehule.

- Det er der mange andre, som er gode til at formidle, siger hun.


Jeg har mange planer for, hvad der kan foregå herude, men det hele handler om, at jeg gerne formidle den kraft, der er i naturen.

Nina Maria Sestoft


Herude skal det i stedet dreje sig om at lede efter planter, som er gode for krop og hjerne, og det drejer sig om at mærke naturen. Kram et træ, indånd luften og sans strandens beroligende, vuggende lyde.

- Vi skal have mørket ud af kroppen og lyset ind. Det er det, som det drejer sig om. Og min fornemmelse er, at der er en fælles ånd til stede lige nu. Mange har fået mærket sig selv under coronakrisen, hvor der har været lukket ned for meget af det, som ellers distraherer os i vores liv, siger Nina, som blandt andet kunne tænke sig at holde en lysfest herude, hvor man i mørket går fra bål til bål, og så er der enten stilhed, oplæsning af digte, musik eller noget fjerde, hvor man kommer frem.

- Ville det ikke være stemningsfuldt? Jeg tror, tårerne vil stå i øjnene på en, smiler hun.

Annonce

Naturen fra en lænestol

For det hele handler om at skabe rum, så man kan sanse og mærke sig selv. Det bliver omdrejningspunktet på skovridergården. Både for det, hun allerede har planlagt, og for alt det, som kan komme til hen ad vejen.

- Der er så mange muligheder herude. Det vil jeg gerne øse af og dele med andre, siger Nina.

Hun har selv lavet mange af de store, kraftfulde malerier, som hænger i stuehuset og naturstuen, hvor mange af stedets aktiviteter skal foregå. Både her og i laden kan man se, at hun også kaster sig over alt fra pileflet til at lave små skulpturer af materialer, hun har fundet i skovbunden eller på stranden.

Hun strikker, syr, maler og kaster sig i det hele taget ud i kreative udfordringer. Det fornemmer man overalt, hvor man kommer i skovridergården. Her vil Nina Maria Sestrup lave kurser i både pileflet, maleri og sansende strik. Foto: Ludvig Dittmann

I laden er et par lænestole sat op, så de akkurat står under tag, men man føler, at man sidder i naturen med de høje skovtræer, den lille mark og alle krydderurterne, som Nina selv har plantet. Hun elsker ideen om både at nyde og bruge naturen, så det gør godt langt ind i kroppen.

- Jeg har mange planer for, hvad der kan foregå herude, men det hele handler om, at jeg gerne formidle den kraft, der er i naturen.

Annonce

Stedet skal gro

Nina er i dialog med folk fra lokalområdet, som også kan se perspektiverne i den gamle skovridergård. Derfor tror hun også på, at ideerne bliver endnu mere konkrete i en fart, så skovridergården bliver et sted, man kommer til at holde øje med, hvis man har et nysgerrigt sind og trænger til fordybelse i sin hverdag.

- Stedet skal for alvor i gang sammen med foråret, så det kan vokse, samtidig med at det spirer og gror i naturen omkring os, siger Nina.

Bag hende kan man se det energiske udtryk, når Nina Maria Sestoft stiller sig foran et lærred med pensel og maling. - Det skal være stort, så jeg rigtig kan bruge hele kroppen, smiler hun. Foto: Ludvig Dittmann

Nina Maria Sestoft

  • Nina Maria Sestoft er uddannet folkeskolelærer, naturvejleder, kst terapeut, klangterapeut, og healingsmassør og samtaleterapeut med speciale i intuition og drømmetydning. Hun har deltaget i et utal af kurser, foredrag, rejser og studier i den spirituelle genre.
  • Man kan læse mere om, hvad hun arbejder med på den gamle skovridergård, hvis man klikker ind på www.sjælognatur.dk
  • Man vil også kunne møde Nina på både Facebook og Instgram, hvis man søger på "sjælognatur". Her vil hun lægge billeder op, og der vil komme appetitvækkere om stedet, om naturen, om nye kurser og events.
  • Hun er mor til to voksne børn. Fraskilt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Fredericia

Mandagens lokale tal: Efter søndagens stigning er der igen få nye smittede

Alarm 112

Frækt indbrud natten til mandag

Annonce