Annonce
forside

Naturbrande lukkede for Lillebæltsbro og togtrafik

På Kraftværksvej i Skærbæk måtte TrekantBrand også rykke ud med vandslanger ved 19.30-tiden. Da brændte cirka 2500 kvadratmeter mark. Foto: Nana Hanghøj

13 brande gav travlhed for TrekantBrand. Lillebæltsbroen blev lukket, da en varm katalysator på en lastbil var årsag til brand ved afkørsel 59.

Annonce

Trekantområdet: Lillebæltsbroen blev kort før kl. 20 tirsdag spærret i retning mod Jylland på grund af en brand ved afkørsel 59. Tre kvarter senere var broen fuldt farbar i begge retninger.

Der opstod brand i den tørre skråning omkring afkørsel på grund af varme fra en katalysator på en lastbil.

- Der var tale om flere små brande, som vi fik slukket relativt hurtigt, siger indsatsleder fra TrekantBrand Johnny Rasmussen.

Branden var langt fra den eneste naturbrand mandag eftermiddag og aften. I løbet af eftermiddagen indløb der ifølge 112-app'en Odin 13 meldinger om naturbrande og brande efter markarbejde i de seks kommuner, der er omfattet af Trekantområdets Brandvæsen. Enkelte af meldingerne kan dog dække over samme hændelse.

- Det er knastørt derude, og der skal ingenting til, før der kan opstå ild. Tørkeindekset er helt i bund, og der er ingen udsigt til regn de nærmeste uger, så afbrændingsforbuddet er nødvendigt, siger direktør for TrekantBrand Jarl Hansen

- I aflyste afbrændingsforbuddet i dagene omkring sankthans, var det for optimistisk?

- Nej, for i dagene op til sankthans faldt der så meget regn, at vi vurderede, at det var forsvarligt. Men nu er det blevet helt tørt igen, siger Jarl Hansen.

Tørkeindekset er helt i bund, så det er virkelig vigtigt at passe på.

Jarl Hansen, direktør for Trekantområdets Brandvæsen
På Kraftværksvej i Skærbæk måtte TrekantBrand også rykke ud med vandslanger ved 19.30-tiden. Da brændte cirka 2500 kvadratmeter mark. Foto: Nana Hanghøj
Annonce

Ikke for sjov

At afbrændingsforbuddet ikke er for sjov blev understreget af de mange naturbrande mandag eftermiddag. Langs jernbaneterrænnet mellem Lunderskov og Vamdrup opstod en stribe småbrande på grund af varmeudvikling fra bremserne på et godstog. Indsatsen med at slukke varede i mange timer.

Ved Middelfart opstod der ild i en skrænt ned mod E20, og branden udviklede sig så kraftigt, at det var nødvendigt at lukke for trafikken over Den Ny Lillebæltsbro i retning mod Jylland.

På Kraftværksvej i Skærbæk måtte TrekantBrand også rykke ud med vandslanger ved 19.30-tiden. Da brændte cirka 2500 kvadratmeter mark.

- Der var et vejbælte, som stoppede branden, så der ikke skete skade på ejendomme, men branden var et eksempel på, hvor tørt det er, siger Jarl Hansen.

Der ud over måtte mandskab fra TrekantBrand rykke til Jels og Egtved for at slukke markbrande.

- Det var meget travle timer, hvor vi på et tidspunkt også fik hjælp fra Beredskabsstyrelsen, siger Jarl Hansen.

13 hændelser om brande i naturen indløb hos TrekantBrand mandag eftermiddag og aften. Blandt andet en markbrand på Kraftværksvej i Skærbæk, som heldigvis blev bremset, før den nåede at ramme ejendomme på stedet. Arkivfoto
Annonce

Opfylder serviceniveau

Sommerferien står for døren også hos TrekantBrand, men det er ikke muligt at trække ekstra ressourcer ind.

- Vi opfylder selvfølgelig det serviceniveau, som politikerne har vedtaget, og det skal vi arbejde efter. Vi har via vores nye vagtcentral i Fredericia mulighed for at udnytte hele organisationens ressourcer bedst muligt, og det fungerer, siger Jarl Hansen.

Det betød blandt andet mandag, at der kunne køres en ekstra tankvogn fra Brørup til Fredericia for at sikre det nødvendige beredskab.

- Vagtcentralen har overblikket over vores ressourcer, og det giver os den ekstra styrke, som vi også burde få i kraft af, at vi er seks kommuner om et fælles beredskab, siger Jarl Hansen.

Politikerne i de seks kommuner har netop besluttet, at serviceniveauet skal holdes intakt uden de tidligere pålagte store besparelser, indtil man har vedtaget en ny såkaldt risikodimensionering for det samlede beredskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce