Annonce
Læserbrev

Naturen kalder børnene

Læserbrev: Naturen er verdens bedste legeplads. Det er derfor rigtig godt, at Børnehaven på Palmeallé i fremtiden bliver forvandlet til Naturbørnehave. Målet er, at det bliver en certificeret natur-daginstitution, hvor børnene er ude i naturen mange timer om ugen. Det er godt på mange måder. 1. Det er sundt for børnene. Naturen er verdens bedste legeplads. Og hvis børn jævnligt leger der, så bliver de både sundere, gladere og klogere. Alligevel får børn i dag alt for lidt natur. Kun 29 procent af børnene kommer ud i naturen hver dag i løbet af sommerhalvåret.

Forskning viser, at børn som møder naturen i deres daginstitutioner både bliver sundere og stærkere, har mindre tendens til sukkersyge, sover bedre, er mindre syge og trives bedre. 2. En Temabørnehave skærper profilen og gør den attraktiv for flere. Uanset om det er natur, musik, design eller bevægelse, kan det være et løft at arbejde med en profil - det giver fokus i alt fra indretning, rekruttering og efteruddannelse. Vi ved at mange forældre gerne vi køre lidt længere for det rigtige valg for dem.

Målet er at få børnefamilier, der ikke er bosat i et udsat boligområde, til at vælge Palmeallé til deres børn. Palmeallé får knap en million kroner fra Børne- og Undervisningsministeriet til at skærpe profilen. Mere natur - også til børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Læserbrev

Dagpengedebat: Det nærmer sig det rene hykleri, DF

Læserbrev: De seneste dages debat om en højere dagpengesats nærmer sig, så vidt jeg kan se, det rene hykleri, i hvertfald når det drejer sig om Dansk Folkeparti. DF har meget kraftigt, for ikke at sige nærmest besat som en stalker, kæmpet for, at folk på offentlige ydelser skal leve på et eksistensniveau, som er stort set umuligt. Nu vil samme parti have hævet en anden offentlig ydelse, nemlig dagpengene. Nuvel, folk på dagpenge betaler selv til deres ydelser, men langtfra i en grad, som dækker det, der bliver udbetalt. Resten af pengene kommer derfor fra skatteyderne. Der tales her om, at dagpengesatsen, som nu er så lav, at folk ikke kan sende deres børn på lejrskole, til fødselsdagsfester, eller at rådighedsbeløbet er alt for lille, til at de har penge nok til et rimeligt almindeligt liv og dagligdag. Hvor har vi før hørt dette? Kontanthjælpen består brutto af ca. 12.000 kr. for enlige uden børn og 15.000 kr. for enlige med børn, og dagpengesatsen er på ca. 19.000 kr., altså 4-7000 kr. højere end kontanthjælpen. Jeg spørger så blot Dansk Folkeparti om, hvorfor det ikke er rimeligt, at folk på dagpenge skal stramme livremmen ind med en højere offentligt støttet udbetaling, når det er rimeligt, at folk på en væsentligt lavere kontanthjælp skal gøre det?

Annonce