Annonce
Erhverv

Nedrivning af den gamle fiskefabrik åbner for nyt havkig: 'Specielt, at den forsvinder'

Nedrivningen af A. Espersen har længe været i gang, og nu er forandringen tydelig. Foto: Peter Friis Autzen
Nedrivningen af bygningerne, der engang rummede Rahbek Fisk og A. Espersen, er kommet et par markante skridt videre. Nu er der havkig helt fra Norgesgade. Hvad der siden sker på området, er endnu uvist.

Fredericia: Et stykke fredericiansk erhvervshistorie forsvinder rent fysisk i denne tid.

Havneselskabet ADP har gennem længere tid været i gang med nedrivningen af de bygninger på havnen, der engang rummede Rahbek Fisk og siden A. Espersen.

Dermed er der åbnet for havkig fra lang afstand. Langt oppe på Norgesgade kan forandringen ses tydeligt. ADP ejer området, men direktør Rune D. Rasmussen kan endnu ikke fortælle om fremtidsplanerne for erhvervsarealerne.

- Vi har ikke noget på bedding endnu. Det er en nedrivning, der tager lidt længere tid. Det vidste vi fra starten. Der går som minimum frem til sommeren, før vi er helt færdige, siger Rune D. Rasmussen om nedrivningen af de gamle erhvervsbygninger, hvor der både er elementer over- og under jorden.

- Når bygningen har ligget her i så mange år, er det lidt specielt at se, den forsvinder, og man nu kan se vandet bag bygningen, siger Rune D. Rasmussen.


Der går som minimum frem til sommeren, før vi er helt færdige

Rune D. Rasmussem


A. Espersen lukkede for fiskeproduktionen i Fredericia i 2018, og produktionen er rykket til Polen. Men virksomheden har fortsat en pilotproduktion i fæstningsbyen. Den har til huse i "Frysehuset", en hvid havnebygning tæt ved de nu nedrevne bygninger.

Desuden har A. Espersen også en administration i Fredericia, som flyttede til Port House, inden de gamle lokaler blev revet ned.

Annonce

Plan om erhverv på grunden

Rune D. Rasmussen vurderer, at der bliver cirka 7000 kvadratmeter frit, når den gamle fabrik er helt væk.

- Det er planen, at det også skal bruges til erhverv fremadrettet, siger ADP-direktøren.

Nedrivningen af Rabhek Fisk-bygningen er en del af en større havneplan, ADP gennemfører i disse år. Som led i den plan blev den 55 meter høje "KFK-silo" på Vesthavnsvej også revet ned i 2020.

Til sommer forventer ADP's direktør, at de gamle fabriksbygninger er helt væk. Foto: Peter Friis Autzen
Fiskefabrikken Rahbek Fisk blev senere til A. Espersen, der i 2018 besluttede at flytte produktionen til Polen. Nu forsvinder de gamle bygninger. Foto: Peter Friis Autzen
Når bygningerne er væk, vil der være et åbent erhvervsareal på cirka 7000 kvadratmeter. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce