Annonce
Erhverv

Nedrivninger kan måske puste nyt liv i shoppingcenter

Det kan blive nødvendigt at rive noget af Børkop Centret ned, hvis der skal skabes liv og fornyelse i Børkops bymidte. Vejle Kommune, Børkop Lokalråd, handelsstandforeningen og ejerne af bygningerne i Ny Boder samarbejder lige nu om et fornyelsesprojekt i Børkop. Arkivfoto: Torben Glyum
Børkop - Syv butikker står tomme i shoppingcentret i Børkop for tiden, og antallet af tilbageværende butikker kan næsten tælles på én hånd - hvis man fraregner ejendomsmæglere, pizzarier, tandlæger, læger, værtshus og dagligvarer i statistikken over butikker.

Det bliver der muligvis lavet om på.

Der skal bruges millioner

- Det er meget tomt, og måske også mere tomt end det nogensinde har været, siger Leif Skov (S), der er fungerende formand for teknisk udvalg i sommertiden.

I foråret fik Vejle Kommune bevilget tre millioner til forskønnelse af bymidten i Børkop.

Pengene kom fra Udlændinge- Integrations- og Boligministeriet, som har reserveret tre millioner til byfornyelse i Børkop. Med pengene fulgte et krav om, at Vejle Kommune skulle finansiere to tredjedele af det samlede projekt, og det betyder, at byrådet skal finde seks millioner på de kommende års budgetter, så Børkop samlet skal forskønnes for ni millioner.

Tre forslag med nedrivninger

I kommunens planafdeling bliver der arbejdet med forskellige muligheder, og alle indebærer, at der rives nuværende bygninger ned og ændres grundlæggende på centrets opbygning.

- Løsningen ligger ikke lige for. Måske kan en løsning indebære at rive noget af det ned. Men det kræver, at de berørte lodsejere vil være med, og det er en udfordring, hvis vi skal til at rive folks private ejendom ned, siger Leif Skov og afviser, at der bliver tale om ekspropriation for at gennemføre byforskønnelsesprojektet.
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Rambøll om cirkelbroen: - Når vi laver en fejl, så står vi ved det

Annonce