Annonce
Kolding

Nedslidt vej repareres: 2500 tons asfalt skal genbruges

Nedslidte Dalbyvej bliver udvidet og får ny asfalt. Foto: Kolding Kommune
I næste uge får Dalbyvej mellem Vonsild og Dalby en ordentlig omgang, og Kolding Kommune bruger genbrugsasfalt fra andre vejarbejder.

Kolding: I næste uge bliver den godt nedslidte Dalbyvej mellem Vonsild og Dalby udsat for en større renovering, og det betyder, at vejen vil være lukket for gennemkørsel, mens den udvides og opbygges. Den nye strækning laves på en bæredygtig og klimavenlig facon, der sparer både materialer og CO2.

-  Vejen har været i dårlig stand i flere år. Vi kunne godt have lappet på den, men vi har i stedet valgt at trække det lidt og så til gengæld give vejen den helt store omgang nu. Den nye asfalt skulle gerne kunne holde 15-20 år, forklarer vejingeniør Rasmus N. Bonde, Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.


Vi kommer til at genbruge 2500 tons materialer i form af genbrugsasfalt, som er fræset af ved andre vejarbejder. Normalt ville den slags materiale være blevet sendt til deponi.

Rasmus N. Bonde, vejingeniør


Projektet til 1,8 mio. kr. omfatter en strækning på 1300 meter mellem Forsytiavænget i Vonsild og Aleen i Dalby. Strækningen vil være lukket for gennemkørsel hele ugen, og de trafikanter, der er vant til at bruge Dalbyvej som genvej mellem Vonsild og Dalby, skal finde en alternativ rute. Kolding Kommunesætter skilte op med omkørsel via Idyl, Agtrupvej og Sdr. Ringvej.

Lukningen gælder også for cyklister, fodgængere og andre.

I overensstemmelse med kommunens bæredygtighedsstrategi laves den nye vej ved hjælp af en nyere miljø- og klimavenlig teknologi, og stort set hele bæreunderlaget på den nye vej fremstilles af genbrugsmaterialer.

- Vi kommer til at genbruge 2500 tons materialer i form af genbrugsasfalt, som er fræset af ved andre vejarbejder. Normalt ville den slags materiale være blevet sendt til deponi. Nu sparer vi udgiften til deponi, og samtidig nedsætter vi vores forbrug af nye råmaterialer, fortæller Rasmus N. Bonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce